Verona007 Mert ugye kanyi szavaival élve, a DX az övék, azt csinálnak vele, amit akarnak. Ja. Csakhogy sok ember jogos igénye lenne, hogy pl. a játékaikkal játszhassanak Linux alatt is ha már megvették. Megértem őket. Viszont a játékpiac DX-el van monopolizálva. Ebből ők nem engednek. Ha adnák, se hinném, hogy ingyen. De ez, hogy lassan minden, ami a Linuxot egyedivé teszi, lesz win-re is, elég érdekes annak fényében, hogy a DX, ami meg a win-t winné teszi, az meg marad ott szépen, ahol van. De példa: Haverom azt mondta, ha KDE4, amarok, kopete, k3b, és még pár Linuxos progi lesz winre is, akkor vesz win-t. Mert ott nem kell 26 leírás alapján 26 videódriver kísérlet után is a konzolt bámulnia. Az felismeri a telefonját. Kezeli a tunerkariját. És meglesznek a Linuxból megismert, szeretett programjai. Vajon mi lenne, ha egyre többen döntenének így? Tudom, van pár monitorba gyúgyult kocka, aki legszívesebben az X-et is leszedné, mert a termiál elég. Akkor böngésszen terminálban netet, meg nézzen ASCII-ban videót. Szóval, a legtöbb ember igenis gyűlöl terminálban szórakozni órákat, ha valami nem megy, vagy elszáll a driver, stb. És szerintem a többség lassan agyvérzést kap, ha azt látja: "Nem megy a XY kártyám drivere...Teendő: Nyisd meg a terminált..." És már megint. De megcsinálja, mert a Linux még ilyen. De ha lesz más alternatívája...És igen, ezzel szerintem segítünk a win-nek visszaszerezni a Vistával elvesztett felhasználóit. Persze az ilyen emberekre nincs is szükség, ugye? De aki ma így gondolja, mit fog mondani, ha tegyük fel, egy nap az ÖSSZES hajdani Linuxos barátja rajta röhög a KDE4-es win7 mellett, hogy "apám, te még mindíg a terminálban szórakozol...És mit csinálsz? Nem megy a XY hardvered? Na jó szórakozást, csá, én addig a nyúlt compiz kockám mind a 765 oldalán más videót nézek. Persze VLC-vel, Mplayerre, KDE alatt...De tudod, nekem megy a driver." Tudom, ez most kicsit dúrva így, de nekem ilyen sötét a képzeletem a jövőről. Nem akarom, hogy ez legyen. De lehet, megvan az esélye, hogy egy nap ez lesz. Ne jöjjön el az a nap.
Bocs, csak még valami az örömről: Az, aki Linuxos, és csak Linuxos, miért örül ennek egyáltalán? Azt kellene mondania: "Én Linuxot használok. Lesz KDE winre? Kit érdekel?"
Na, részemről én ennyit akartam mondani. Ha értitek, akkor jó, ha nem, akkor nem tudtam elmondani, amit akartam. De ennyit erről a témáról, részemről ezt itt befejeztem. És kösz mindenkinek, aki válaszolt, és akit érdekelt a téma :)