stageEz a reklám dolog akkor is működésképtelen. Most komolyan, a windows felhasználóknak hány százaléka lehet olyan, aki nem feltétlenül programozó, de legalább ért picit a géphez? Elenyésző. És ebből hányan jönnének át Linuxra? Még kevesebb. Ahhoz képest a nagy energiabefektetés, hogy winre is legyen...Mintha lassan azt mondanám, cseréljünk ki minden windows elemet linuxra..Akkor már, ha nagyon ez kell, fel kell telepíteni a linuxot..Ha mást nem, kezdetnek dual-bootban a win-el. Inkább ez győzne meg valakit szerintem, mint ez a portolás-mánia. Azt mondják, semmi sem fenékig tejfel. Ilyen az élet. Igen, ilyen. Tetszik a kocka? A KDE? A no virus? Az ingyen progik? Na, haver, akkor ugorj ki a win mögül, és vegyél némi fáradtságot, és érts végre ahhoz a ketyeréhez! Tanulj, olvass utána..."De nekem winre keeeeelll!!" Olyan tipikus..Jól van, kisfiam, megkapod winre...Nem! Dolgozzon akkor meg érte! Ez nem a kis win-barbie világ! Ami igazi hasznot manapság maga a Linux, és az egész open source hajthat, az egy magasabb cél...Vagyis, amiben én a legnagyobb hasznát látom, az nem az ingyenessége..Nem a compiz, nem a vírusmentesség..Hanem az, hogy végre valami, ami miatt érdemes kínlódni...Bár néha az agyamra megy, de a vonzereje akkor is nagy, és legalább emiatt többen is elkezdték végre megismerni azt a hullámbádogot, amit használnak...A linuxosnak már nem kell elmagyarázni, hogy kattintson kétszer, és melyik gombbal...Egy idő után egész hozzáértő embereket nevel ki. Ha megfosztjuk ettől a szerepétől, számomra főként emiatt nem fog érni annyit...Vagy ha minden átkerül winre, akkor semmit se. Mint a Commodore idejében. Akkoriban nem hülyék ültek a gép előtt...Ha olyanod volt, értened is kellett hozzá, legalább alapszinten. Nem is volt annyi számtech-idióta, mint ma. Na, ezt tette az MS. Ezt, és nem többet. Köszönöm, Microsoft! Kösz, win!