stageVerona007 +1
Sziasztok!
Nagyon régóta érdeklődöm már a Linux iránt, mindig is foglalkoztatott (milyen lehet ez a op. rendszer, mit tudhat), nagyon sok ember véleményére kíváncsi voltam. Régen az emberek többsége azt mondta: nagyon jó stabil, vírusmentes operációs rendszer, de ne használd, mert bonyolult feltelepíteni, nincs grafikus felülete, kezelhetőségről meg ne is beszéljünk.
Verona007 mutatta meg először, mi is az a Linux. Mikor megláttam h live cd-ről elindul, ha nem ültem volna éppen akkor "seggre esek". Mivel Windows-t használtam, és az ilyet nem tud, elkezdett érdekelni a dolog.
Megmutatta hogy lehet használni, elkezdtem olvasgatni fórumokat, mint pl. ez is. És a ti segítségetekkel nagyon sokat tanultam, amit köszönök is.
Engem nem a Linux stabilitása és vírusmentessége fogott meg, hanem a nagyon jó kezelhetősége, pl.
compiz, de nem a kinézet miatt, hanem pl ha tele van az asztalom, egy szempillantás alatt megfordítom a kockát és újabb ablakokat tudok nyitni, anélkül hogy letenném a tálcára. De ez csak egy példa volt a sok közül.
Rövid idő alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül a Linux. Én nem tudok programokat írni, pedig nagyon szeretnék, hogy ezzel is a nagyobb fejlődés irányába tudjam lendíteni a Linux-ot. Annyit tudok tenni, hogy másnak is ajánlom, megmutatom, segítek használatában. Ezzel megnő a Linux felhasználók aránya,és ezzel is fejlődik a Linux(mert a Linux-ot a közösség tartja életben).
Ha megmutatom valakinek, megkérdi, "miért váltsak át Linux-ra"? Megmutatok olyan dolgokat, amit semmi más nem tud csak a Linux, és az embereknek ez tetszik.
DE! Ha mindent átportolgatunk, azt fogják mondani az emberek, miért váltsak át, ezeket mindet tudja a windows is.Ráadásul a Linux elveszti az egyediségét is. És senki nem fogja nézni, hogy a Linux-os programozók kínkeserves munkáját használja. A Linux felhasználók aránya lecsökken, a Linux az OS/2 sorsára jut(hat).