üdv.
Egy nagyon érdekes problémáról szeretnék írni.
Elég régen észrevettem, hogy a gépemen az Openoffice-ban a gombokon egyszerűen nincsenek ikonok (képek, jelek, nem tudom mi a megfelelő kifejezés erre), de csak tegnap kezdtem el komolyabban foglalkizni a problémával.
A legelső 'jelöltem' az ikontéma volt. Ezt ugyanis még egy Xubuntuból kimásolt téma alapján készítettem el (lehetséges volt, hogy hiányos). Azonban ikontéma-csere után is fennállt a probléma.
A következő jelöltem a GTK téma volt (ez is saját készítés). Ez viszont már bejött. Human GTK témával (+ a saját ikonjaimmal) látszanak a jelek a gombokon. A gtkrc témafájl viszont oly nagy volt, az én türelmem meg oly kicsi, hogy a mai napra maradt a probléma alalposabb felderítése.
Első tippem az volt, hogy valamilyen eltolást szabályozó értéket túl nagyra vettem (ezzel 'letolva' a képet a gombról), de nem jött be. Az összes nem színértéket szabályozó beállítást töröltem, de továbbra is fennállt a probléma.
Úgyhogy a beállítások visszakerültek, a színértékeket állító rész következett, töröltem a beállítások első felét -> probléma megszünt. Mostmár csak 16 sorból kellett kiszűrni a hibás részt. Végül leszűkítettem a dolgot 8 színre, amiknek akármelyik felét is töröltem ki, előjött a probléma, mindkettőt törölve viszont eltünt. Ezután egyenként elkezdtem törölni a sorokat, és megtaláltam a ludasokat:
bg[NORMAL] #aktív területek, ahova szöveg megy
base[NORMAL] #ablakok háttere
[widget_class "*" style "default" #nem tudom, hogy az OO menüsorát (ez a neve?) milyen néven lehet társítani]
valószínű, hogy több színérték 'hibás megadása' esetén is előjön a probléma, de nincs türelmem mindet leteszteelni :)
mi számít hibás megadásnak? nem találtam meg a pontos logikáját, de alapvetően a sötét témáknál találkoztam vele.
http://kepfeltoltes.hu/view/081212/OO_www.kepfeltoltes.hu_.png
ui.: csak OO 2.4-ben próbáltam ki