Az xorg.conf igy néz ki:

Section "Device"
	Identifier	"Configured Video Device"
EndSection
Section "Monitor"
	Identifier	"Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
	Identifier	"Default Screen"
	Monitor		"Configured Monitor"
	Device		"Configured Video Device"
EndSection

Más konfigolja már a monitorokat? Vettem egy Benq T2200HD monitort és nem tudom beállítani a 1980x1020 felbontást. Hol lehet beállítani? Az xorg.conf -ba akármi írok olyan mintha semmit se tennék.

Nem lehet hogy a video karid már nem bírja? Enyém is csak 1280*1024ig bírja. Vagy lehet hogy a HD a baja, bár monitorokban nem vagyok otthon ez csak tipp :)

Fórumról összevadásztam neked, remélem így jó! Mentsd el, majd Ctrl+Alt+Backspace bill. kombót nyomd le és utána már élni fog ez a beállítás! DE ELŐTTE CSINÁLJ RÓLA BIZTONSÁGI MENTÉST!!!! cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1980x1020"
EndSubSection
EndSection

• tu válaszolt erre.

tuNagyon szívesen! Örülök, hogy segíthettem! :) Talán még erre átjavíthatod! :) Section "Device" Identifier "Configured Video Device" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" HorizSync 30-83 VertRefresh 56-76 EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Depth 24 Modes "1980x1020" EndSubSection EndSection A megfelelő értékeket a hivatalos oldalon néztem meg! :)

• tu válaszolt erre.

zsolnaigabeszKöszönöm szépen. Ezért az Ubuntu a legelterjedtebb Linux ,mert ilyen közösség van mögötte.

Ennyivel később: 4 hónap

Egy fél centivel feljebb csúszott a kép a monitoron minden ok nélkül 1980 x 1020 felbontásban és sehogy sem tudom helyretenni. Eddig ha néha gond is volt nyomtam egy auto-t és kész. Most meg még menüből fel le állítva sem megy le a kép annyit, hogy a helyén legyen.

tuLehúztam minden kábelt a monitorról fél órára és utána jó lett !

tuNekem régen akkor csinálta mikor windows után ubuntut bootoltam... elcsúszott a kép jobbra, és a monitor bal oldalán volt vagy fél centis fekete sáv... én úgy oldottam meg, hogy a monitor menüjében nyomtam egy reset-et! :) és visszaállt a kép az eredeti helyére!

tuTudom, hogy megy meg minden, de megjegyezném, hogy én eddig csak 1920x1080-as felbontással találkoztam szabványosként :) Lehet, hogy a Benq kevésbé háklis a szabványtalanságokra (az LCD-n viszont töréseknek vagy kilógásnak kellene lenni), de lehet hogy emiatt csúszott át a kép, szegény nem készült erre.

• tu válaszolt erre.
              Ennyivel később: 8 nap

PhazeCNálam is 1920x1080 nem is vettem észre, hogy elírtam.

Ennyivel később: 13 év