Helló, újra itt vagyok.
Bocs a hosszú hallgatásért, de egész héten nem tudtam foglalkozni a telepítéssel.
Mivel a laptopnak nincs internetkapcsolata, a 8.04.1 DVD-t töltöttem le, s arról telepítettem. Fel is ment a rendszer, de még nem tökéletes.
A rendszer betöltése előtt a következő üzi van a (boot) képernyőn:
[ 29.883118] PCI: BIOS BUG #81[49435000] found
Ez a boot menü után, az ubi betöltése előtt jelenik meg, win indításakor nincs. Ez mit jelenthet?
Az ubi betöltődik, valószínűleg VGA módban, VIA drivert még nem telepítettem. A http://linux.via.com.tw/support/downloadFiles.action lapon már stabil driver is letölthető, de a benne lévő telepítési leírást még nem teljesen értem. Keveredik számomra a 2D és a 3D telepítés, beállítás, ezeket egymás után kell, vagy pedig vagy egyik, vagy másik - nem igazodok ki rajta. Közvetlen internet kapcsolat nélkül hogy kell jól telepíteni?
Ha a DVD-ről akarok még egyéb dolgokat telepíteni, sok esetben azt írja, hogy nem telepíthető, mert vagy spec configurációjú gép kell hozzá, vagy az én configom nem támogatott. Ez a driver hiánya miatt van, vagy a gépet kevesli?
Videó lejátszását egyszer próbáltam, az egész képernyőn 0,5-4 cm széles különböző színű függ. csíkokat csinált (nemcsak a lejátszó ablakában).
Kérlek adjatok segítséget. Köszi.