Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán

Itt megtalálhatja a rendszerrel, illetve a nyílt forráskódú alkalmazásokkal kapcsolatos információkat, érdekességeket. Csatlakozzon a beszélgetésekhez, blogoljon, segítse Ön is a közösséget. Jó fórumozást kívánunk!
Hírek, események

Hazai díjat nyert az Ubuntu

A HUP szavazásán első helyezést ért el az Ubuntu a "Kedvenc Linux disztribúció" kategóriában. A HUP Olvasók Választása Díj szavazáson az oldal regisztrált felhasználói voksolhattak 2008 december elseje és huszadika között, 20 kategóriában. Az Ubuntu a "Kedvenc Linux disztribúció" kategóriában indult, és itt a szavazatok 43%-át begyűjtve végzett az első helyen. A második helyet az Ubuntu alapjául szolgáló Debian szerezte meg, a voksok 23%-val. Harmadik helyen a Gentoo végzett, 9%-ot elérve. A HUP a legjelentősebb hazai Unixszal, Linuxszal és szabad szoftverekkel foglalkozó oldal, közel 17 ezer regisztrált felhasználóval. A HUP olvasói között nagy számban találhatók szakmailag elismert informatikusok, ez pedig mindenképpen emeli a díj rangját. Az Ubuntu sorozatban harmadszor nyerte el ezt az elismerést.

Hozzászólások (37)

A hozzászólások nem engedélyezettek ennél a cikknél

A HUP szavazásán első helyezést ért el az Ubuntu a "Kedvenc Linux disztribúció" kategóriában. A HUP Olvasók Választása Díj szavazáson az oldal regisztrált felhasználói voksolhattak 2008 december elseje és huszadika között, 20 kategóriában. Az Ubuntu a "Kedvenc Linux disztribúció" kategóriában indult, és itt a szavazatok 43%-át begyűjtve végzett az első helyen. A második helyet az Ubuntu alapjául szolgáló Debian szerezte meg, a voksok 23%-val. Harmadik helyen a Gentoo végzett, 9%-ot elérve. A HUP a legjelentősebb hazai Unixszal, Linuxszal és szabad szoftverekkel foglalkozó oldal, közel 17 ezer regisztrált felhasználóval. A HUP olvasói között nagy számban találhatók szakmailag elismert informatikusok, ez pedig mindenképpen emeli a díj rangját. Az Ubuntu sorozatban harmadszor nyerte el ezt az elismerést.

Gratulálok. Az Ubuntu nálam is az 1. helyen áll :) B.U.É.K mindenkinek.

Örülök és csodálkozom. Na nem azért mert elnyerte az első helyet, ez nem kérdéses. Hanem mert a második helyre más disztrora tippeltem. Nem gondoltam volna hogy a Debian ennyire népszerű nálunk, ezért a SuSe-ra tippeltem a második helyet illetően.

• [törölve]

RemekelekAmíg nem volt ennyi ubuntu újonc a debian volt a vezető disztró!

• [törölve]

"A HUP a legjelentősebb hazai Unixszal, Linuxszal és szabad szoftverekkel foglalkozó oldal, közel 17 ezer regisztrált felhasználóval. A HUP olvasói között nagy számban találhatók szakmailag elismert informatikusok, ez pedig mindenképpen emeli a díj rangját. Az Ubuntu sorozatban harmadszor nyerte el ezt az elismerést." A tisztelt nagy oldal látogatói a "torrent" kategóriában (ugye a becses neve bittorrent), egy kizárólag Windows-os programot tartottak a legjobbnak. :) És senki ne jöjjön, hogy Wine-al működik, különben még reklamálok, hogy miért nem volt a böngészők között ott az Internet Explorer, hiszen az is remekül működik a Wine-al. :)

[törölve]Beszavazták az elődöntőn, és valószínűleg sok WIndowsról áttért, vagy jelenleg is Windowst használó felhasználó van (már) ott is. Akik nem szeretik a Deluget, az rtorrentet, a ktorrentet, stb-t, nekik a Windows alatt megszokott utorrent kell, ha csak Wine-al megy, akkor azzal... De ezek az emberek általában odáig eljutottak már, hogy az IE helyett más is létezik, azért az nem jutott el oda...

Én is nyomtam rá 1et :D

[törölve]Vagy úgy is nézheted, hogy a felhasználók 80%-a mást használ. Linuxon eléggé megosztott, az rtorrent, a transmission és a ktorrent hasonlóan népszerű, ezért megoszlottak a szavazatok, nem emelkedett ki egyetlen kliens, mint a Windowson egyértelműen legnépszerűbb utorrent.

• [törölve]

toros"Vagy úgy is nézheted, hogy a felhasználók 80%-a mást használ." Akkor az Ubuntu sem győztes, mert a többség nem használja. :)

[törölve]akkor itt a nagy kérdés, hogy miért látogatják a nem linux,unix alapú rendszert használók a hupot, mikor az nem nekik szól? :D van a hupnak google statja, kérjük tőlük ki az adatot, hogy milyen rendszert használók látogatják túlsúlyban :)))

zaivaldiMeglepő... :-D Én is szoktam Windowsról látogatni, de azért erre nem számítottam...

zaivaldiHát ez szuper, hogy Elefántcsontpartról is volt látogató, de attól még mintha 70% Windows lenne :(

• keb válaszolt erre.
              • [törölve]

zaivaldiA statisztikát elnézve a Windowsról látogatók inkább átmenő emberek, mint stabil olvasótárbor.

[törölve]Vagy aki pl. amikor Windows-os gépet tesztel és nézi közben a HUP-ot. Én is szoktam, majdnem annyit mint Linux-ról.

[törölve]ez egyszerű.. az a legjobb! Attól még linux alatt nem azt használom, nyilván, de attól még az a legjobb

"A HUP a legjelentősebb hazai Unixszal, Linuxszal és szabad szoftverekkel foglalkozó oldal" meg úgy általában is a legszínvonalasabb magyar informatikai portál :) (a gyakran frissülők közül)