morcHali!
Namost, közben már tovább tudtam lépni egy -két dologban, de midig az volt a baj, hogy ha override ra raktam az own_window_type ot akkor ugye nem tudtam ráhúzni semmit, ikont se, plazmoidot se, semmit. (most nem az a kérdés, hogy miért takarnám el egy plazmoiddal, csak a tudat, hogy nem tudnám eltakarni :P ) Ha desktopra tettem, akkor meg első kattintásra (akárhova, asztalra, ablakra, akárhova) eltűnt a conky. legalábbis azt hittem!
Megcsináltam úgy ahogy te írtad, el is indul magától, bár az autostart nekem máshogy volt, mert Kubuntum van mind1. A lényeg, hogy desktopra állítottam az own_window_type ot és így amíg nem kattintok sehova, addig el is van csúszva az egész conky ban a háttér, kb 2 cm errel felfelé, de ha kattintok egyet akkor olyan átlátszó lesz az egész, hogy nem is látszik. DE! nyomtam neki egy kockanézetet, és úgy látszik, hogy ott van az, itt is van róla egy kép:
http://noob.hu/2010/02/18/conky113.png
Na ez mitől van? a transparent csak a háttérre kéne h vonatkozzon, nem a szövegre.
ötlet?
szerk.:
mityok@mityok-pc:~$ conky
Conky: border_margin is deprecated, please use window.border_inner_margin instead
Conky: desktop window (1c002b8) is subwindow of root window (13c)
Conky: window type - desktop
Conky: drawing to created window (0x4400001)
Conky: drawing to double buffer
feh WARNING: dcop kdesktop KBackgroundIface currentWallpaper 1 - File does not exist
feh ERROR: Couldn't load image in order to set bg
feh WARNING: dcop kdesktop KBackgroundIface currentWallpaper 1 - File does not exist
feh ERROR: Couldn't load image in order to set bg
futtatáskor ezt kapom, de elindul