puhoha gondolod...
De értelmetlen dolog újra nyomni excelbe és accessbe mindent, ha van egy kész szoftvered, amin ezeket tartod nyilván. Nálunk is csak az adatbázist mentjük és a plusz fájlokat. Csak egy rendes biztonsági mentés kérdése az egész, amit automatizálni kell. Ha beüt aminek nem kéne, a cég, aki a progit írta bármikor tud egy ideiglenes futtató környezetet lökni valami gépre, amin gyorsan visszanyomják a mentést és kész.
Lehet én vagyok lemaradva, de tőled hallottam ilyet először, hogy egy lakásbiztosítással foglalkozó cég excelbe akarná menteni az adatokat, ráadásul képekkel. Ez számomra akkora kamu, mint egy ház :D (Max. akkor tudok ilyet elképzelni, amikor egy alkalmazott adatokat akar a cégtől lenyúlni) És ha sikerülne is megoldani a képek kérdését excelben, képmérettől függően igen komoly méretű fájlok is keletkezhetnek. Ha bele gondolok, hogy nálam egy aránylag igen jónak mondható számítógép mit szenved egy tisztán adatokból, képletekből és makrókból álló 30MB-os excellel, vajon mihez kezdene egy ennél nagyobb fájlal?
Számoljunk!
Van egy 6 megapixeles gépem, amin a legjobbtól egyel rosszabb felbontáson csinálok képeket általában. Azok már jóknak mondhatók. 2816x2112 nagyságú képek, átlag 1,1MB a méretük. Attól függ mennyi bennük a fehér szín, lehet több, vagy kevesebb. Ha egy házat akarsz rendesen dokumentálni, akkor gondolom több kép kell. Számoljunk 5db képpel házanként, az annyit jelent, hogy az ominózus 30MB-ba 5-6 ház fér. Gondolom több száz ház dolgait kéne lementeni. Ebből kiindulva semmiképp sem javaslom azt, hogy Excel tábla belsejében tárold a kápeket, vagy hogy adatbázisban. Lehet, de nem érdemes.