bika21hasznald pulse-nak a Sound Out-ot!
A mixeren pipald ki a "Mikrofon" es a "mic. boost" opciokat! (beallitasokban megtalalod oket ha a talcara duplan kattintasz bal eger gombbal, ott kell kipipalni oket)
A Mikrofon-t picit huzd csak fel, es a mic. boost-ot pedig jo felig vagy haromnegyedig!
ezutan a Skype-ban csinalj egy proba hivast es mondj valami szoveget kozeltartva a szadhoz a mikrofonodat!
Fontosnak talalom ujra megjegyezni, hogy Skype-ban vedd ki a pipat "Allow Skype automatically adjust my mixer levels" elol!
Esetleg gondot okozhat hogy 5.1-ben probalod hasznalni, igy tedd vissza stereo-ra vagy hasznalj mikrofonos fejhallgatot es a hangkevero pulton jelold be neki hogy fejhallgatot hasznalsz.
Ha ezen beallitasokkal sem megy, akkor javasolt egy jobban tamogatott hangkartya beszerzese, vagy esetleg az alaplapi hasznalatanak megfontolasa. Sokan irtoznak az alaplapi hangkartyaktol, pedig nekem pl. semmi bajom nem merult meg fel eggyel sem kb. 6 ev alatt (addig kulon hangkartyakat hasznaltam).
Ne vedd kotekedesnek, nem annak szanom, de nekem nagyon ugy tunik hogy csak menozesbol van fenn nalad egy linux, mindemellett becsulom kitartasod hogy keresed problemeadra a megoldast, remelem megtalalod, sok sikert!