Hello! olyan problémám lenne,hogy én ezt a programot letöltöttem,fölraktam,NA DE KÖNYÖRGÖM!HOGY A TÚRÓBA LEHET ELINDÍTANI,ikon nincs az alkalmasásokba,mást meg nem találtam róla.Kérem sügős segítségüket!! Köszönöm előre!
Krusader fájlkezelő
:) konzolban krusader, de egy restart után lesz majd ikon szerintem
/usr/bin/krusader
konzolba: krusader ha emlekeim nem csalnak nekem sem jelent meg az alkalmazasok->kellekek menuben, talan a menuk szerkesztesenel adtam hozza. kde csomagok fent vannak?
ez szép és jó,csakhogy: -nem tudom hol a linuxba a konzol -az usr/bin-ben nem találom -nem tudom,mik azok a kde csomagok,de valószínű hogy fenn vannak -restart után nincs ikon -azt sem tudom,hol lehet a menüket szerkeszteni új vagyok a szakmában....
mégse,rakott ki ikont,de azért köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[törölve]
alkalmazások telepítése témában ajánlott olvasnivaló: http://ubuntu.hu/konyvlap/alkalmazasok-telepitese-ubuntura
Alt+F2 ami feljön ablak oda írd be hogy krusader.
Szeretnék egy olyan parancsikont létrehozni a krusadernek,ami alapból sudo-val indul,de hiába írom ell,hogy sudo akkor nem indul el a program, kubuntu alatt volt egy ilyen ikon,de itt ubi alatt nincs. Valaki kérem
nikihercegsudo helyett használd a gksu -t
manfreedköszi ez megoldotta :-) van még mit tanulni :-D
a sudo parancssorban kéri a jelszót. Mivel ikonról indítod a programot, ezért nem jön létre konzol, ahova be tudnád gépelni, szóval ezért nem történt látszólag semmi. ellentétben a gksu az ismerős ablakot nyitja meg, és abba kéri be a jelszót. csupán ennyiről van szó :) hasonló a kde-ben is van kdesu néven ha jól emlékszem, az ottani krusader parancsikon valószínűleg ezt használta
manfreedIgen valószínűleg, már csak azt kéne megoldani,hogy ne kérje a jelszavat mindig,vagyis csak a krusader ne kérje. Meg van egy rakás olyan dolog amit nem találtam meg a tárolóban (pl: sha1deep vagy sha256deep vagy tigerdeep stb..) azokat hogy lehetne felrakni?
nikihercegDirekt kérni kell a jelszót, mert így nem tudsz véletlenül (vagy az öcséd szándékosan) nagy bajt csinálni két kattintással. :)
deladaptudom,hogy dirket kéri, egyedül használom a gépet,az itthoninál meg édesapámmal,de az itthoninál pont emiatt nem is oldanám fel. De a fenti gépemnél,azért jó lenne...
nikihercegNem véletlen a linuxban, hogy nincs a mezei felhasználónak root jogosultsága. Ezzel a legnagyobb biztonsági kockázatot redukálják le :) Sok újonnan ide kerülő keresgéli a lehetőséget, hogy pont úgy működjön minden mint a windowsba. (bár ott sem szükségszerű, hogy rendszergazdaként garázdálkodj) Azért fontolj meg pár dolgot: - Biztonsági rés a rendszeren, ha a felhasználód meghívhat rendszergazdai joggal folyamatokat! - Amire rendszergazdaként állítasz (tömörítesz ki, nevezel át...) krusaderben azt nem fogod tudni felhasználóként elérni a Helyekből ... merthogy megváltozik a jogosultság root-ra! - A linux nem úgy néz ki mint a windows, a stabilabb működésért bizony néha kódot kell pötyögni... Ám ha mindenképpen root jogot akarsz magadnak, akkor használd a keresőt! Én nem írom le újra, mert nem támogatom az ötletet... De "root jogot nekem is" felkiáltással állított már ide újonc!
g_zoliTudom olvastam,de én nem az egész rendszert akarom. Csak ha néha másolnom vagy szerkesztenem kell valamit,akkor ne keljen parancssorba pötyögni,hanem krusaderben megcsinálni. Ez az újjonc duma meg uncsi már,nem most kezdtem el használni, már lassan egy éve lesz (márciusban). De mivel alap dolgokra használom,ezért ritkán kérdezek. De néha a kényelem érdekében vannak elvárásaim.
nikihercegHát jó lassan írhatsz, ha sokáig tart bepötyögni a sudo krusader-t.:D