g_zoliÉn egyébként várom, hogy legyen lehetőség a krusaderben rendszergazdai műveleteket végezni úgy, hogy ne kelljen rootként indítani semmit (mint a total commanderben is van olyan, hogy ha nem tudsz másolni valamit, akkor felajánlja a kihagyás, ismétlés, meg stb lehetőségek közt a rendszergazdai módot) A krusader egy remek fájlkezelő, bár most a kde4-es verziója nagyon bugos, és rengetegminden hiányzik belőle. Jó volna ha nem kde-re fejlesztenék, hanem közösbe
Krusader fájlkezelő
g_zoliAmúgy bonyolult :-D Nem bízom a véletlenre :-D
nikihercegPedig a jelszavadat bízhatod a véletlenre ;-)
nikihercegNekem úgy van több erősebb jelszavam, hogy megjegyezhető rövid szövegek közé számot, jelet ejtek, és nagybetűt is használok itt-ott. Mindig valami számomra magától értetődő rendszerben. Itt a fórumon javasolt valaki olyat is, hogy weboldalakon jelszóba érdemes valami számodra evidens, az oldallal kapcsolatos pluszt fűzni, így kevés fűszerezés után már nagyon nem éri meg senkinek foglalkozni a jelszavaiddal. Mellesleg rövid, könnyen bepötyöghető, könnyen észben tartható és erős kis kulccsomó lesz, kizárólag a fejedben :)
PhazeCEzt kifejtenéd bővebben? :-D
nikihercegPéldául: adott a honlap címe (ubuntu.hu) és azt mondod, hogy az elejére teszek 1-2 számot (12ubuntu.hu), majd hogy legyen benne nagybetű is a 'hu'-t átírjuk nagyra (12ubuntu.HU) esetleg ha még tetézni szeretnéd akkor a ponton kívül még a végére is tehetsz egy különleges karaktert (12ubuntu.HU*). Tehát ennek analógiájára a többit jelszavad is létrehozhatod ugyan ezzel a metódussal, könnyen megjegyezhetőek lesznek, mégis különbözőek. Szerintem erre gondolt PhazeC.
brekiSímán :) Vagy akár úgy, hogy van mondjuk egy zsebjelszavad, legyen "most", önmagában elég gyenge :) Tömörségre törekedve: most]8UbihU Vigyázat a speciális karakterekkel, nem mindenütt működnek, szívtam az & vagy @ jelekkel pl. Fedora vallatáskor is (wtf?), de nem ritka a szokásos weboldal-motorok között sem.
PhazeCÍgy most már minden tiszta :-) És nem is hülye ötlet:-D
teo77???????? :) Na! Honnan akarsz mappákat törölni? A /home/teneved mappából? Vagy a / alól? Az előzőből (ha a mappát vagy fájl tetetted oda (mármint a fiók tulajdonosa, saját jogaival), akkor ezekkel a jogosultságokkal törölni is tudod. Utóbbiból meg, ha nem muszáj, ne törölj!
nikihercegSziasztok! Szeretném a gnome-commandert az Alt+Q gyorsbillentyűvel, rendszergazdai módban elindítani úgy, hogy ne kérje be állandó jelleggel a jelszót! Lehetséges ez? Köszönöm!
Nem tudja valaki, hogy Krusader FTP kliens részében hogyan lehet úgy használni a chmod-ot, hogy ne grafikusan tudjam állítani a jogsultságokat, hanem számot beírva? Most ha FTP-n jobb gombbal rányomok egy könyvtárra, majd jogosultságok, ott nem tudok számot beírni. De nekem kéne tudnom, hogy a chmod éppen milyen számot takar. Pl. ha 755 jogosultságot akarok egy mappára, akkor be tudjam írni, hogy 755 és ennyi.
zltSziasztok! Gnome alatt nem akarja elmenteni a Krusader az aktuális ablak-beállításokat! (pl ne mutassa a funkció-gombsort, eszköz-menüsort, ilyesmi). Kerestem a config fájlokat, de nem találtam őket. A krusaderrc-n és a Krusader mappán kívül, benne egy xml-fájlal, semmit sem találtam, Hogy tudom elmenteni, configolni a beállításokat, ha már így nem? Köszönöm, tisztelettel! /Teo
Szóval senki sem tudja, hol vannak ezek a bizonyos conf. fájlok? ---Sziasztok! Gnome alatt nem akarja elmenteni a Krusader az aktuális ablak-beállításokat! (pl ne mutassa a funkció-gombsort, eszköz-menüsort, ilyesmi). Kerestem a config fájlokat, de nem találtam őket. A krusaderrc-n és a Krusader mappán kívül, benne egy xml-fájlal, semmit sem találtam, Hogy tudom elmenteni, configolni a beállításokat, ha már így nem? Köszönöm, tisztelettel! /Teo---
Hello mindenki! jó rég volt már ide írva.....szal felraktam az ubu-t, és a Krusadert használom hozzá, ami sajna nyers állapotban elég bugos, de rendületlenül foltozgatom. Most az lenne a kérdésem, hogy mit lehetne kezdeni azzal, hogy amikor rányomok a könyvjelzőknél(sárga csillag) a tárolóeszközökre azt a hibát kapom, hogy "A Krusader által nem támogatott protokoll: media:/" So ezzel kéne csinálni valamit....valaki tudna segiteni?
Sziasztok! Most telepítettem fel Krusadert. Amikor az egérrel áthúzok egy fájlt a másik munkaterületre, akkor megérdi, hogy másolás, kivágás, vagy áthelyezés. Azt szeretném megkérdezni, hogy nem lehet-e beállítani valahogy, hogy egyből másolja át, mint Totalcommandernél? Előre is kösz!
Sziasztok! nekem olyan problémám lenne, hogy amikor elindítom a gépet akkor automatikusan elindul a krusader is 2 példányban. Automatikus indítások között nem találtam meg. Tehát ott nincs beállítva, hogy induljon el. Hogy lehet megszüntetni az autostartot? köszi