szodano, igen! Azért nem árt, ha a Vbox-os WIN7 is megkapja ami jár neki és marad még erőforrása az Ubuntunak is! Ebben igazad van!!!

Ightorn1.5Ghz és 768 mega sd ram meg kevés neki. Ahhoz képest a tied erőgép.

szodaAz én gépem nem csúcsszuper (AMD Barton 3200+, 2 GB DDR Ram) és mégis elfut rajta VBoxban a Win7. Ha tud neki legalább 1 GB Ramot adni, akkor olyan túl nagy baj nem lehet, legfeljebb lassan bootol majd. Magánvéleméyn: Őszintén szólva ha a gyorsaságot nem számítjuk, akkor semmi áttörő újdonság nincsen benne hacsak a "furcsán" KDE-hez hasonlító desktopot nem nevezzük annak. Részemről egy Vista skinváltástól azért többet várnék egy "fejlesztéstől"...

• [törölve]

Na, kipróbáltam én is (VirtualBox)! Tetszik az új bootképernyő/animáció, nagyon stílusos. Mivel a gépem nem olyan csúcs-szuper, ezért nem nagyon időztem vele. Amúgy tiszta KDE 4.2 feeling! :)

[törölve]Igen nekem is ez volt az első véleményem. Egy kis szakmai dolog Normann-nak. Rakd fel nyugodtan rendes installal. Miután felraktad a grubodnak annyi, de semmi gond, google segít: [link] A héten találtam a leírást, teszteltem is, és működik rendesen :)

Kittus2Nem csak azt csinálták. Elvileg gyorsabb is lett, de nem sokat éreztem rajta, őszinte leszek. A kompatibilitáson is javítottak, pl nekem működik XP-s driverrel a Wifi. Az más tészta, hogy a programja nem fut, de legalább net van volt. Ugyanis ledúrtam, és van helyette Mint. :) (Intel P4 2,4GHz (Northwind) s478, 1GB DDR RAM)

DcNdrewNa igen, a gyorsaság az elég pünkösdi királyságnak bizonyult nálam ennyi ram esetén. :) Mihelyst feltettem rá az aktuális víruskeresgélőt és egy minimális tűzfalat, azonnal megadta magát gyorsaság tekintetében. (Értsd: Becsigult) És még nem is futtattam más programot rajta! Azaz még mindig szükséges a normális futtatásához olyan ~2 GB ram. Pedig vmi olyasmit is ígértek, hogy kisebb rendszerkövetelmények (?) :) (egyenlőre ezt a verziót én nagyon nem javasolnám egy netbookra, pedig elvileg ezt a rendszert már arra is fejlesztik.) :) Kompatibilitás ügyben nemigen tudok érdemben nyilatkozni hisz a VBox azért elég erős torzító tényező lehet, ráadásul a driveresdihez nemigazán volt hangulatom eddig. Erősen sejlik a kép előttem, hogy eztán sem lesz. :)

Kittus2W7-est netbookra? Azért látszik, hogy az optimizmus még megvan így válság idején is.

Segítséget szeretnék kérni. Elöljáróban: Abszolút kezdő Linus felhasználó vagyok. Próbáltam rákeresni a kérdésemre, de lehet, hogy bénáztam, ezért, ha erre volt már válasz, elnézést. Win7-em volt C: partición. D: üres, E: és F: más célokra fenntartva. Ubuntu telepítés. Az üres, Win alatti E: particióra. Írja, renben, formázza az üres területet, többit nem bántja. Ubuntu alól ezután eltűnik a C: meghajtó, a Win-el együtt. Bootolásnál csak a grub jön, nem tudom, hogy hogyan tudnák Win-t indítani (ha egyáltalán még megvan valahol, mert nem látom). Tudom, hogy megoldás lehet a virtuál box és hasonlók, de mivel Linux-ot most nézegetem, ez azért nem megoldás, mert a napi munkámnál vannak olyan win alapú szoftverek, amik azonnal kellenek és nem érek rá kísérletezni. Köszönöm!

Bocsánat: Az üres, Win alatti E: particióra. helyett: Az üres, Win alatti D: particióra.

Baulennekem 2 vinyóm van. van 1 60Gbos azon van a winXp meg van egy 20Gbos és azon pedig az ubuntu, de úgy tettem fel hogy a 60-ast lehúztam na most ha én visszakötöm a 60-at akkor fel fogja kínálni a bootolásnál hogy melyik OS akarom használni?

Ennyivel később: 13 év