manfreedKözben sikerült teljesen új rendszert felraknom. Tapasztalatok (Acer Aspire One):
- Telepítéskor nem tudtam kézi partícionálni: miután beállítottam mindent, továbblépésnél kiírta, hogy nem jelöltem ki gyökérkönyvtárat (pedig de)
- Wifi nem működik. Felismeri, javasolja hozzá a zárt meghajtót, viszont ezt nem lehet engedélyezni (az aktiválás gombra kattintás után közvetlenül az a szöveg fogad, hogy a driver deaktiválva lett, de még használatban van). A network manager listájában szerepel a wifi-hez kapcsolódó engedélyezés menüpont, de szürke. Az ibexnél használt madwifi drivert hiába fordítottam, látszólag nincs eredménye
- A VNC szerver nem kapta meg az egérpozíciót (akármit csináltam, az egér a bal felső sarokban volt), frissítés után ez javult
- Telepítés után a bejelentkező hang erősen recsegett, frissítésekkel javult
- A belső mikrofon nem működik
- A venti szabályozás nem működik, az ubuntu.com acer one-s wikijében lévő megoldást még nem próbáltam
Viszont:
Tényleg nagyon gyorsan indul, kb 30 másodperc a grub megjelenésétől odáig, hogy miután megjelent az asztal, kezdi abbahagyni a "kaparást" a vinyó.