nvidia quatro2 MXR/EX támogatás ubuntun
Az a kérsésem lennne hogy az ubuntu bármely verziója támogatja e az nvidia quatro2 MXR/EX videókértyámat? sleberboti
segítsen valaki pls!
sleberbotiHa erről a kártyáról van szó: Quadro2 MXR/EX/Go akkor már a 96.43xx drivertől támogatott, ami azt jelenti, hogy már a 7.10-re is tudsz tenni hozzá drivert a tárolóból.
suttyoköszi a választ! mága 7.10-es ubuntut kb. egy éve felraktam és mindig rinyált az nvidia miatt ezért a fórumtársakkal arra jutottunk hogy igy semmi értelme. Ma hogy van egy kis szabadidőm újból elővettem ezt a témát és ezért érdekel a támogatás Hamarosan fenn lesz Honnan szedjek drivert? tudom ebben a témában nagyon béna vagyok sleberboti
sleberbotiVagy a Rendszer/Adminisztráció/Eszközmeghajtók alatt aktiválod a driver-t vagy az www.nvidia.com -ról szeded le a legújabbat (180.29). De ha innen szeded le akkor kicsit macerásabb telepíteni, de megéri, mivel a 180-as sorozat már nagyon jó. Ctrl-Alt-F1 kombináció után bejelentkezel, majd: sudo apt-get install building-essential linux-source sudo apt-get remove nvidia* sudo rm /lib/linux-restricted-modules/.nvidia-installer sudo /etc/init.d/gdm stop sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_ chmod +x ~/.NVIDIA-Linux-x86-180.29-pkg1.run sudo ~/.NVIDIA-Linux-x86-180.29-pkg1.run -a ha ez lefut, akkor már elvileg fenn van a legújabb driver. sudo /etc/init.d/gdm start Ha valami nem világos, akkor csak szólj.
suttyoköszi a választ DE mit csináljak az ezközmeghajtóknál? egyébként ha a megjelenítés beallításainál a vizuális effektekhez megyek sem a normált sem az extrát nem engedi beállítani
sleberbotiPersze, hogy nem engedi, mivel fel kell telepítened az nvidia drivert. A drivert vagy az eszközmeghajtóknál teheted fel, vagy a már említett másik megoldással.
suttyoNA de hogy tegyem fel az ezközmeghajtólnál!?!??? a másik megoldásnál mikor letöltöttem a fájlt akkor mivel indítsam el? kezdek belebonyolódni sleberboti
Melyik Ubuntut telepítetted?
sleberbotiAz eszközmeghajtóknál elvileg fel kéne ajánlania hogy van zárt meghajtó, amit csak ki kell jelölni és már fel is teszi a drivert. Ez lenne a legegyszerűbb megoldás.
suttyonekem nem reagál a 2. megoldásnál mivel nyissam meg a letöltött fájlt?
sleberbotiLátom, hogy kezdő vagy, ezért elmondom lépésről lépésre.
Először is a letöltött drivert helyezd a home mappa alá. Majd nyisd meg az Alkalmazások/Kellékek menü alatt a Terminál-t. Ha megvagy, akkor add ki ezt: chmod +x ~/.NVIDIA-Linux-x86-180.29-pkg1.run Így majd tudod futtatni a fájlt mikor eljön az ideje. Ha ez megvan akkor jelezz vissza.
suttyoköszi! mikor a terminalba megadom a paracsot akkkor ezt kapom : chmod: "NVIDIA-Linux-x86-180.29-pkg1.run" nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár csak a felhasználó alá simán betettem
suttyoköszi! mikor a terminalba megadom a paracsot akkkor ezt kapom : chmod: "NVIDIA-Linux-x86-180.29-pkg1.run" nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár csak a felhasználó alá simán betettem
sleberbotiAkkor lehet, hogy nem azt a drivert töltötted le amire én gondoltam, de nem baj ha meg van nyitva a terminál, akkor add ki ezt: ls ekkor kilistázza a fájlokat és a könyvtárakat. ott kell lennie az NVIDIA-Linux-(verziószám..).run fájlnak is. ezután ezt kell megadni: chmod +x [és ide írod be azt az NVIDIA-(stb stb).run fájlt amit kiírt feljebb]
suttyoköszi de ez sehogy sem akar összejönni minden megvan beírom és ezt kapom: chmod: a(z) ""+xNVIDIA-Linux-x86-96.43.07-pkg1.run"" operandusa hiányzik Próbáld a "chmod --help"-et. sleber@ubuntu:~$ chmod --help Használat: chmod [KAPCSOLÓ]... MÓD[,MÓD]... FÁJL... vagy: chmod [KAPCSOLÓ]... OKTÁLIS-MÓD FÁJL... vagy: chmod [KAPCSOLÓ]... --reference=REFERENCIAFÁJL FÁJL... Megváltoztatja minden egyes FÁJL jogosultságait a MÓDRA. -c, --changes mint a verbose, de csak a változásokat jelzi --no-preserve-root a "/"-t ne kezelje speciálisan (alapértelmezett) --preserve-root a rekurzív működés visszautasítása a "/" könyvtáron -f, --silent, --quiet megszünteti a legtöbb hibaüzenetet -v, --verbose minden feldolgozott fájl után üzenetet ír ki --reference=RFÁJL az RFÁJL MÓDJÁT állítja be a MÓD értékek helyett -R, --recursive rekurzívan módosítja a fájlokat és könyvtárakat --help ezen súgó megjelenítése és kilépés --version verzióinformációk megjelenítése és kilépés Minden egyes MÓD a következő formátumú: `[ugoa]*([-+=]([rwxXst]*|[ugo]))+'. A programhibákat a(z) címen jelentheted. sleber@ubuntu:~$
sleberbotiitt a hiba +xNVIDIA- a +x és az NVIDIA között szünetet kell tenni. pl van egy fájlom aminek file.run a neve, akkor így tudom futtathatóvá tenni: chmod +x file.run