Az a kérsésem lennne hogy az ubuntu bármely verziója támogatja e az nvidia quatro2 MXR/EX videókértyámat? sleberboti

sleberbotiHa erről a kártyáról van szó: Quadro2 MXR/EX/Go akkor már a 96.43xx drivertől támogatott, ami azt jelenti, hogy már a 7.10-re is tudsz tenni hozzá drivert a tárolóból.

suttyoköszi a választ! mága 7.10-es ubuntut kb. egy éve felraktam és mindig rinyált az nvidia miatt ezért a fórumtársakkal arra jutottunk hogy igy semmi értelme. Ma hogy van egy kis szabadidőm újból elővettem ezt a témát és ezért érdekel a támogatás Hamarosan fenn lesz Honnan szedjek drivert? tudom ebben a témában nagyon béna vagyok sleberboti

sleberbotiVagy a Rendszer/Adminisztráció/Eszközmeghajtók alatt aktiválod a driver-t vagy az www.nvidia.com -ról szeded le a legújabbat (180.29). De ha innen szeded le akkor kicsit macerásabb telepíteni, de megéri, mivel a 180-as sorozat már nagyon jó. Ctrl-Alt-F1 kombináció után bejelentkezel, majd: sudo apt-get install building-essential linux-source sudo apt-get remove nvidia* sudo rm /lib/linux-restricted-modules/.nvidia-installer sudo /etc/init.d/gdm stop sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_ chmod +x ~/.NVIDIA-Linux-x86-180.29-pkg1.run sudo ~/.NVIDIA-Linux-x86-180.29-pkg1.run -a ha ez lefut, akkor már elvileg fenn van a legújabb driver. sudo /etc/init.d/gdm start Ha valami nem világos, akkor csak szólj.

suttyoköszi a választ DE mit csináljak az ezközmeghajtóknál? egyébként ha a megjelenítés beallításainál a vizuális effektekhez megyek sem a normált sem az extrát nem engedi beállítani

sleberbotiPersze, hogy nem engedi, mivel fel kell telepítened az nvidia drivert. A drivert vagy az eszközmeghajtóknál teheted fel, vagy a már említett másik megoldással.

suttyoNA de hogy tegyem fel az ezközmeghajtólnál!?!??? a másik megoldásnál mikor letöltöttem a fájlt akkor mivel indítsam el? kezdek belebonyolódni sleberboti

sleberbotiAz eszközmeghajtóknál elvileg fel kéne ajánlania hogy van zárt meghajtó, amit csak ki kell jelölni és már fel is teszi a drivert. Ez lenne a legegyszerűbb megoldás.

suttyonekem nem reagál a 2. megoldásnál mivel nyissam meg a letöltött fájlt?

Először is a letöltött drivert helyezd a home mappa alá. Majd nyisd meg az Alkalmazások/Kellékek menü alatt a Terminál-t. Ha megvagy, akkor add ki ezt: chmod +x ~/.NVIDIA-Linux-x86-180.29-pkg1.run Így majd tudod futtatni a fájlt mikor eljön az ideje. Ha ez megvan akkor jelezz vissza.

suttyoköszi! mikor a terminalba megadom a paracsot akkkor ezt kapom : chmod: "NVIDIA-Linux-x86-180.29-pkg1.run" nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár csak a felhasználó alá simán betettem

suttyoköszi! mikor a terminalba megadom a paracsot akkkor ezt kapom : chmod: "NVIDIA-Linux-x86-180.29-pkg1.run" nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár csak a felhasználó alá simán betettem

sleberbotiAkkor lehet, hogy nem azt a drivert töltötted le amire én gondoltam, de nem baj ha meg van nyitva a terminál, akkor add ki ezt: ls ekkor kilistázza a fájlokat és a könyvtárakat. ott kell lennie az NVIDIA-Linux-(verziószám..).run fájlnak is. ezután ezt kell megadni: chmod +x [és ide írod be azt az NVIDIA-(stb stb).run fájlt amit kiírt feljebb]

suttyoköszi de ez sehogy sem akar összejönni minden megvan beírom és ezt kapom: chmod: a(z) ""+xNVIDIA-Linux-x86-96.43.07-pkg1.run"" operandusa hiányzik Próbáld a "chmod --help"-et. sleber@ubuntu:~$ chmod --help Használat: chmod [KAPCSOLÓ]... MÓD[,MÓD]... FÁJL... vagy: chmod [KAPCSOLÓ]... OKTÁLIS-MÓD FÁJL... vagy: chmod [KAPCSOLÓ]... --reference=REFERENCIAFÁJL FÁJL... Megváltoztatja minden egyes FÁJL jogosultságait a MÓDRA. -c, --changes mint a verbose, de csak a változásokat jelzi --no-preserve-root a "/"-t ne kezelje speciálisan (alapértelmezett) --preserve-root a rekurzív működés visszautasítása a "/" könyvtáron -f, --silent, --quiet megszünteti a legtöbb hibaüzenetet -v, --verbose minden feldolgozott fájl után üzenetet ír ki --reference=RFÁJL az RFÁJL MÓDJÁT állítja be a MÓD értékek helyett -R, --recursive rekurzívan módosítja a fájlokat és könyvtárakat --help ezen súgó megjelenítése és kilépés --version verzióinformációk megjelenítése és kilépés Minden egyes MÓD a következő formátumú: `[ugoa]*([-+=]([rwxXst]*|[ugo]))+'. A programhibákat a(z) címen jelentheted. sleber@ubuntu:~$

sleberbotiitt a hiba +xNVIDIA- a +x és az NVIDIA között szünetet kell tenni. pl van egy fájlom aminek file.run a neve, akkor így tudom futtathatóvá tenni: chmod +x file.run