fuloprMiután a 3.0.0 már megjelent egy javított fordítással, és tudtommal ezt standardizálta a SUN, ezért feltételezem, hogy a 3.0.1 is a jó fordítás. Az, hogy a Windows verzió kiírja, az egy dolog, ott minden egybe van csomagolva. A csomagkezelő viszont külön kezeli a nyelvi csomagokat, amik csak a nyelvi fájlokat tartalmazzák, artwork nincs bennük. Így ugyanazzal a splash screennel indul a tagalog, a szuahéli és a magyar rendszeren is.

berciXcoreez tök jó hogy ilyen szájhagyomány útján lehet rájönni, hogy mit is telepítettél fel... én anno úgy olvastam hogy itt komoly verzió kezelés van a tárolókban. ami van is, kivéve az OpenOffice nyelvi csomagokat. Ezek csak úgy teremnek ezek szerint aztán szétterjednek a világban... de hogy ki is mikor mit írt bele az tökmindegy :) na jó nem gonoszkodom, elnézést. Viszont tényleg tök jó lenne ha igazi tanácsot is tudnánk adni, mert aki kérdezte az érdekli... :)

Tudtommal a magyar OOo egy kicsit más mint a többi. A programba is belenyúltak, mert van amilyen szöveget magyarban máshova kell írni (beviteli mező elé vagy után) mint az angolban. De erről hivatalos leírást nem találtam Ubuntuhoz/Linuxhoz. Windows alatt egyértelmű, hogy melyik telepítőt kell letölteni. Horváth Árpád (harp) www.roik.bmf.hu/harp

fuloprSúgó/Ooo névjegy ott benne kell lennie hogy ki csinálta.

kanyiWin alatt munkahelyen a névjegyen tényleg szerepel az FSF alapítvány... na majd Ubi alatt is megnézem :) de az legalább egy hét mert az én gépemen otthon még 2.4 van, amit alapból a Hardy rak fel, csak Apámén tudom a 3.0 megnézni...

gyarakilaszloAkkor biztos egy pakisztáni vendégmunkás-csoport készítette Izlandon, zuluból fordítva. ;) Fentebb írtam: a SUN az új, tehát az FSF fordítást standardizálta, ezt építette be a forrásba, ezt használja minden build, az előzőt kidobta, törölte, megsemmisítette, sztornózta, lehúzta a budin. :)

Nem fogadja el az IF fuggvenyt, mar probaltam idezojelekkel is. Azt akarom valahogy elmagyarazni neki, hogy ha C2=1, akkor D2=24, es ha C2=2, akkor D2=6. Ide mar makrot kellene csinalni?

puhoNem ehhez még nem kell makró. Ha még nem sikerült volna akkor: =IF(C2=1;24;IF(C2=2;6)) és mindezt a D2-es cellába. Ha bármi mást írsz a C2-be akkor HAMIS-at ír ki, ha ezen változtatni akarsz akkor a 6-os után írd a következőt: ; "amit kiírjon ellenkező esetben".

puhoAzért, mert az IF függvény csak egy feltételt tud vizsgálni (Neked pedig kettő van belőle), ezért egymásba kell ágyazni őket.

• puho válaszolt erre.

brekiSikerült, de csak OpenOffice alatt. Gnumeric alatt nem tudok rájönni a helyesirására. Máskülönben gnumericben kezdtem el, ott megformáztam a C oszlopot, hogy 1 és 2 kivül ne fogadjon el más értéket, ezt aztán elmentettem ods formátumba is meg gnumeric formátumba is. Úgy látom, hogy OpenOffice alatt nem lehet feltételes formázást csinálni, nem is működik, amit gnumericben formáztam meg. Ha nem lehet formázni OO-ban, akkor muszáj lesz a gnumeric helyesirást kideriteni valahonnan.

puhoOpenoffice-ban van feltételes formázás, Formátum >> Feltételes formázás. Viszont olyan feltételt nem találtam ami Neked jó lenne, maximum valamilyen cellastílus változik meg a feltételek alapján. Például, ha nem 1-est vagy 2-est írsz a mezőbe akkor mondjuk píros lesz a háttér vagy maga a szám, de ettől még beírhatsz bármit, csak kitűnik a nem megfelelő érték. Gnumericot meg nem ismerem, úgyhogy abba nem tudok segíteni.

• puho válaszolt erre.

puhoNézd meg ezt vagy ezt. Tehát ezek alapján próbáld ki úgy, hogy pontosvesszők helyett sima vesszőket teszel a fentebb írt képletben.

• puho válaszolt erre.

brekiKöszi, nagyon jó. Hogy találtad meg? Egész nap kerestem. Beraktam őket könyvjelzőknek. Végig fogom nezni, ha nem is lassan, de minél gyorsabban. Nagyon birom ezt a gnumericet. Ritkábban fagyik le, mint az OpenOffice, több statisztikai parancsot tartalmaz, és több formázási parancsot tartalmaz. Az igaz, hogy a pzthont még nem sikerült megmozditanom, de egyerlőre meg vagyok nélküle is.

puhoHát a google néha csodákra képes (első találat). :)

brekiValóban van,csak a főmenüben kell keresni. Én ott kerestem, ahol rákattintasz egz oszlopra a jobb egétgombbal. Ott nincs. A főmenüben van, és több feltételt is elfogad, nem csak egyet, mint a gnumeric. A végén mégiscsak az OpenOffice lesz a nyerő. Csak ne fagyna le olyan gyakran.

Nem tudja valaki véletlenül, hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a táblázat megjegyezze a TODAY() függvény eredményét anélkül, hogy ez változzon? Tehát nem én irom be a dátumot, hanem a táblázat saját magától, de nem kell, hogy változzon ez a dátum.

• tihi válaszolt erre.