garferiHát nem tudom hogy ezzel most mit csináljak.. nem igazán értem, hogy mit kéne pontosan csinálni, meg ez nem is az én laptopomra vonatkozik konkrétan. Egyéb ötlet? Vagy ha ez is működik akkor mit kéne csinálnom pontosan?
Mért nem lehet ki-be kapcsolni a wifit, bluetooth-ot!?
HP 530 alatt is ugyanez a helyzet.
Nekem sikerült megcsinálnom az alapjána az angol nyelvű leírás alapján, de most így mindig bekapcsol a wifi ha elindul az ubuntu, és nem lehet kikapcsolni :) :S Tudna valaki olyan megoldást mondani ami kibővíti ezt hogy ki lehessen kapcsolni, vagy egy teljesen új variációt ami rendesen működik ki be kapcsolásra??????
én ilyennel próbálkoztam: sudo iwconfig wlan1 power on utánna kiirja iwconfigra, hogy power:on de meg se moccan. (mondjuk nekem nem olyan kártyám van mint neked)
zltnszbEz nekem se működik. Pedig jó lenne egy működőképes verzió, mert nem zavar ha be van kapcsolva a wifi, de laptopról lévén szó jó lenne tudni kikapcsolni ha akksiról megy.
Vannak erre parancsok. Homályosan emlékszem már, de valami "etc/init.d bluetooth start" vagy valami hasonló volt. Gondolom wlan-ra is van.
avbKöszi, megnézem. De ha van bárki akinek biztosra tud ilyn parancsokat az legyen szives leírni.Köszi
zltnszbEzt hogy érted? "jobb gomb a hálózatkezelőn és kiveszem a pipát." A vezeték nélküli kapcsolat engedélyezésénél kiveszed a pipát? Arra már én is rájöttem, de attól csak a vezeték nélküli kapcsolatokat tiltod le, de a wifi attól még ugyan úgy megy, és fogysztja az áramot fölöslegesen, és ha akksiról megy a gép akkor nem mindegy.
zltnszbJa, de szerintem nem a működését, csak simán nem engedi hogy hálózatokat találjon. Mert ha kinyomom attól még ugyan úgy világít a wifi visszajelző LED. Bluetoothot hogy lehetne ki-be kapcsolni? arra tudna valaki valamit?
A wifis kérdés még aktuális,de azt is jó lenne tudni,hogy bluetoothot hogy lehetne ki-be kapcsolni? arra tudna valaki valamit?
Az biztos hogy ezt angolul killswitch-nek hívják, szal ha kutatni akartok akkor az Ubuntu wifi killswitch egy jó indulás.
Itt találni egy leírást a gombok működtetésére (Goran Popov felhasználó írta): https://answers.launchpad.net/boss/+question/2639 Ha valakinek sikerült telepítenie, és működik, ossza meg a tapasztalatait plíz.
Helló! Igaz nekem nem ilyen laposom van, de próbáld meg úgy bekacsolni, hogy be van a wifi kapcsoló kapcsolva. Nálam ebben az esetben elindítja a wifit is és a bluetooth is, ekkor ugyanis érzékeli a cuccokat és betölti hozzá a megfelelő modulokat a kernelbe. Amennyiben kikacsolom a wifi kacsolóját mielőtt bekacsolom akkor nem érzékeli se a wifit se a bluetootht és ezért nem is tölti be a kernelbe a modulokat és ezért utána már hiába kacsolod be a wifi kacsolóját az nem tölti be a megfelelő modulokat. Ezért két dolgot szoktam tenni; (1) mérlegelem, hogy fogom-e használni a wifit és annak megfelelően felkacsolom vagy nem (mielőtt elindítom a laptopot), (2) vagy pedig azt, hogy felkapcsolom a wifit minden elindítás előtt és ekkor szépen betölti magának a megfelelő dolgokat, majd ha nem kell akkor a kapcsolóval lekacsolom (ebben az esetben vissza is tudom kacsolni a wifit újraindítás nélkül).
brekiNem tudom milyen kapcsoló lehet a te gépeden, de az enyémen nem működik a kapcsoló még egy oprendszer be nem tölt. És pont ez az én bajom, hogy magát azt a gombot nem ismeri föl az ubuntu, így nem tudom ki-be kapcsolni. De ha win alatt bekapcsolom akkor ubuntu alatt is megy, de kikapcsolni ubuntun akkor sem tudom. Szóval szerintem az is lehet, hogy mivel billentyűkombinációval is el kéne tudni elméletileg a wifit(nálam: Fn+F10),kéne hozzá valami jobb billentyűzet driver vagy ilyesmi. De tényleg nem tom....
foxxmotorHát nekem ilyen kapcsolom van (jobb oldalt). Mivel ez egy mechanikus kacsoló mindegy neki, hogy kap-e áramot vagy sem, kacsolgatni anélkül is lehet. Ettől az én wifim sem működik op rendszer nélkül. de az enyémen nem működik a kapcsoló még egy oprendszer be nem tölt ezek szerint elektronikus a kacsolód? Esetleg egy képet tudsz mutatni?
brekiAha, nekem elektronikus, tehát sajna nyomkodhatom én azt a gombot még nem megy egy op. Mert pl win alatt is csak akkor működik nekem az a gomb ha már föltelepítettem a billentyűzet drivrt.