Sevoir puhoecho mc > m sudo chmod +x m sudo cp m /usr/bin/ m csak mert az mc olyan hosszú :) vagy: hozz létre egy "i" fájlt ilyen tartalommal: sudo apt-get install $1 mentsük el. Adjunk neki futási jogot: sudo chmod +x i Másoljuk a helyére: sudo cp i /usr/bin/ Majd futtasuk: i firefox cheers:) ______________ ..::Sevoir::..
gyarakilaszlo AttilaMeg is találtam a Szuper Tehenet! A videó félidejénél látható, miként lehet hálózatba kötni a Szuper Teheneket, valamint a videó végén bemutatják, miként vesznek részt a rendszer működésében nap mint nap! :)))) (Bár a videóban többnyire bikák láthatók de ettől szerintem most eltekinthetünk.)
hunstree Sevoirja főleg ha figyelembe vesszük az m és a c milyen messze van egymástól.. :), mert ha mondjuk mc helyett mn lenne... Ezután ennem kell egy szelet pizzát... :)
kukimuki Én ezeket megcsináltam, de nekem a terminal feszt ezt a választ adja, akár telepítenék, akár eltávolítanék: lajos@lajos-desktop:~$ alias autoremove alias autoremove='sudo apt-get autoremove' lajos@lajos-desktop:~$ Aztán a nagy semmittevés!
DcNdrew KálmánbátyámÉs azt hogy oldod meg, hogy automatikus kiegészítés is legyen? Mert simán alias-ozni nem elég. x]
Kálmánbátyám DcNdrewArra gondolsz, hogy az autoremove parancsnal visszakerdezi, hogy akarom-e eltavolitani a csomagokat ? En szeretem megnezni elotte mit is akar leszedni...
szkajt Kálmánbátyámszerintem arra gondol, hogy ha pl beírod hogy install akkor utána nem tudsz tab-olni a csomagnévre. Szóval a .bashrc fájl végére be kell biggyeszteni: complete -cf install ..és ugyanígy értelemszerűen más aliasokkal is és menni fog. szerk.: a változtatás után a source .bashrc ne maradjon ki! :)
Kálmánbátyám szkajtJa, ertem. En az "apt-get install" -ra nem hasznalok aliast, csak az autoclean, autoremove parancsokra.