Sziasztok!
Talán kicsit értelmetlennek tűnik a téma, mert bizonyára ezer ubuntu-szerető és ubuntu-bíráló téma van már, de úgy éreztem nyitnom kell egyet nekem is, hogy kiírhassam magamból 2 érzelmi kitörésemet. :)
Imádom az Ubuntut, notin használom, és most abba a vicces helyzetbe kerültem, hogy van 1 hatalmas előnye, ami miatt a windows használatát nagyon kényelmetlennek érzem, és van egy hatalmas hátránya, amire még mindig nem találtam megoldást.
Az előnye (rengeteg van persze, de most ezt ragadnám ki :)), hogy be tudtam állítani notin a kétujjas touchpad scrollt (mint a Mac-eken). Erről írtam is egy blog leírást (http://ubuntu.hu/blog/mrbyu/ketujjas-tapipad-scroll-beallitasa-ubuntu-810-ala), de már rég eltűnt a süllyesztőben (a sok friss blog maga alá temette), ezért gondolom a legtöbb ember meg se találja. Pedig jó lenne valami állandóbb fórumot biztosítani neki, esetleg felkerülhetne az ubuntuhogyanokra, de nem tudom hogy álljak neki. Ötlet? :)
Ez egy olyannyira hasznos és pöpec funkció, ami sajnos alapból nincs bent az ubiban (nem is értem miért), de nagyon sokan örülnének neki.
Én speciell amint átlépek valami miatt windowsra, és nem tudok így görgetni, olyan kényelmetlen érzésem lesz, mintha láb nélkül kéne járnom. :)
Segítsetek benne, hogy ha már nem kerül be alapból az ubiba, legalább megoszthassuk ezt az ubuntu közösséggel. :)
A nagy problémám pedig a "régi nóta"... MSI PR200X notim van, és egyszerűen nem megy se a hibernálás, se a készenléti mód, se az akksi töltöttség jelző... mindössze annyit tudtam rengeteg google körrel kideríteni, hogy e 3 probléma valószínűleg 1 tőről fakad, és vmi köze van az ACPI-hoz, amiről fogalmam sincs micsoda. :D
Már nagyon el vagyok keseredve, egyszerűen nincs erre megoldás... nem találtam, nincs... lehet még reménykedni abban hogy a következő ubuntuban ezek már meg lesznek oldva, vagy soha nem tudom majd rendesen használni az ubit ezen a notebookon? :(
Nézzétek el a kifakadásomat, és a szócséplésemet... muszáj volt kiírnom magamból ezeket. :)