Amúgy tegnapelőtt este felraktam a win7-et az egyik gépre, hogy lássam is milyen, ne csak fikázzam, meg kell mondjam, hogy nagy barom a microsoft, hogy ilyen hülye customer feedback-eket hoz le, hogy a tálca, meg az élmény, én csináltam egy két napos nyúzópróbát, és meg kell mondjam, kellemesen csalódtam. (annyira persze nem, hogy visszatérjek a windowshoz, a csomagkezelő nélkül már nem tudnék élni, meg hát, mióta ubi/suse a platformom, azóta nem volt fagyás sem..) Ahhoz képest, hogy milyen szar a vista, a win7 béta kőstabil, gyors, és majdnem hülyebiztosra van készítve. csinálok is egy összhasonlítást xp/win7/vista/ubi/suse egy táblázatba, elküldöm nekik, hátha ér valamit.
Nem akarom a windost bántani, mert minden hibája ellenére lehet használni, csak ha az ember elér egy bizonyos szintet, (vagy úgy jár mnt én anno, hogy a skype-n terjedő féreg miatt majdnem odalett a családi mosolyalbum) akkor már egyszerűen a windows lehetőségei nagyon korlátozottak. én nem avgyok egy hardcore user, a parancssort ha lehet hanyagolom, de a linux alapú rendzser egyszerűen korlátlan szabadságot biztosít, beleértve a lehetőséget a rendszer taccsra vágására is. Hétfőn volt itt az anyacég rendszergizdája, aki windows pulcsit hord, ez elmond mindent, megmutattam neki a laptopomat, amin most egy gentoo ketyeg, elámult, mert azt hitte, hogy a linuxokhoz még nincs grafikus felület... le volt döbbenve, hogy egy PIII as gépen hogyan megy ilyen gyorsan minden. tegnap már azzal hívogatott, hogy melyik disztribet tegye fel a gépére, mert kíváncsi, adtam neki egy ubi 810-et, az jó lesz. Bár ahhoz nem fűzök kommentárt, hogy a csávó nem látott még linyuxot, a szerver is winserver 2003(?), de mondtam neki, tekintettel a rendszeres összeomlásokra, hogy talán érdemes lenne valami stabilabbat rátenni a vasra, mert elég kellemetlen a sok szopás. be akar íratkozni valami linux tanfolyamra, ha már ennyit sikerült elérni, akkor boldog vagyok.
Az MS meg ha esze lenne, a windowst már rég szabaddá tette volna, az office meg az xbox eltartaná őket anélkül is.