Earth írta:
Sziasztok! Történt ma, hogy egyik szerverünk munka nélkül maradt, mivel egy erősebb jobb vetélytársa kiváltotta őt.. Ki mentem leültem, és elkezdtem agyalni, hogy ugyan mire is lehetne hasznosítani, hiszen egy szervernek dolgoznia kell... Egy szolga.. még akkor is, ha nyílt forrás kódú operációs rendszer hatja a pici szívét.. Mivel ez a szerver, nem vehet át komoly feladatot, /komplex dolgokra gondoljatok/, mert attól sajnos kidőlne.. így úgy döntöttem, hogy web illetve FTP szervernek tökéletesen megfelelne... abban nem lehet megölni... Mivel a mi cégünk nem foglalkozik webhostingolással, illetve csak olyan cégeknek biztosítunk tárhelyet, akiknek fokozott védelem kell... komoly beállítás azaz nagyon erős konfiguárció... arra meg már van szerver... Így felajánlom a közösségnek. Sok olyan web oldalt látok, ami nagyon jó kezdeményezés, de ingyenes tárhelyen van és elönti azokat a reklám.
Nem akarok senkit fárasztani a hippi szöveggel, így a közepébe vágok.
Szerver tulajdonságok:
sávszél 1Gb/1Gb
Processor 2*4 magos Opteron Dual Core
Memória 4*2gb 1066 Mhz
merevlemez 5* 1Tb
Lényegében ennyi ami fontos.
Amit kapsz:
Web tárhely: ami támogatja... html, php, cgi, perl, python, ruby nyelveket.
SQL.: mysql PostgreSQL
továbbá FTP, elérések.
Levelező szervert...
Azok az oldalak, amelyeket sokan látogatnak, azoknak ingyen biztosítunk *.hu domaint illetve korlátlan számú aldomaint.
Kik azok, akik igénybe vehetik a szerverünket /mert a mienk/
Azok, akik nyílt forráskódú szoftverekről írnak, vagy a saját kis repójukat készítik és töltik fel... Minden ami Linux/BSD tartalmú oldal. Ehhez letöltéshez ftp-t is kapnak.
Tilos bármilyen céges bannert kihelyezni, üzleti célokra használni a tárhelyeket... Zárt forráskódú kereskedelmi szoftvert reklámozni... hirdetni... Tehát, Windows 7 Fanatic Club valószínűleg nem fog tárhelyet kapni tőlünk...
Lehetnek első weboldalak, vagy közösségi oldalak... Nem szólunk bele.
Dolgozzatok, programozzatok, vagy csak blogoljatok. Korlátozások nélkül, reklámok nélkül.
A világ azoké akik változtatnak rajta...
Jelentkezni lehet nálam.... Katt a nickemre, és írj levelet.
Köszönöm a leveleket. Reggel elkezdjük feldolgozni a leveleket, és mindenkinek ki osztjuk a tárhelyeket. Kérek mindenkit, aki igénybe veszi a közösség szerverét, az a levelében annyit írjon meg, hogy mire van pontosan szüksége.
Kaptam egy olyan levelet is amely, közösségi érdekeket szolgál, de nem kötődik a Linuxhoz. Természetesen ezeket a kéréseket sem utasítjuk el, hiszen tudjuk, hogy vannak olyan térségek határon innen, és határon túl, ahol minden költség számít. Így ezen kéréseket sem utasítjuk el.
Köszönöm mindenkinek a türelmét, válaszainkkal igyekszünk sietni!
Kérek mindenkit, aki igényli a tárhelyet. Az regisztráljon kérem freedomaint vagy, ha ránk bízza kérem írja meg, milyen nevet szeretne adni a web oldalának.
Köszönöm!
Írtam levélben, de is írom. Azoknak regisztrálunk *.hu domaint, akik tartósan tevékenykednem a szerveren, nem feltétlenül a pénz miatt, hanem sajnos nagyon hosszú folyamat a regisztráció... Magyar bürökrácia...
Sziasztok. Sajnos ma volt egy kis technikai gondom. És sok levelet elvesztettem. Kérem azokat, akik írtak, de nem válaszoltak kérem tegyék meg újra az igényüket.
1: Mire van igény
2.: Ftp azonosító, Pass
3: SQL azonosító pass..
ha nem web, ha nem más tárhely SVN stb akkor azt.
Tárhely méretek igények.
Írjuk az automatikus reg rendszert, de mi is dolgozunk, időnk fügvénye...