Earth írta: Sziasztok! Történt ma, hogy egyik szerverünk munka nélkül maradt, mivel egy erősebb jobb vetélytársa kiváltotta őt.. Ki mentem leültem, és elkezdtem agyalni, hogy ugyan mire is lehetne hasznosítani, hiszen egy szervernek dolgoznia kell... Egy szolga.. még akkor is, ha nyílt forrás kódú operációs rendszer hatja a pici szívét.. Mivel ez a szerver, nem vehet át komoly feladatot, /komplex dolgokra gondoljatok/, mert attól sajnos kidőlne.. így úgy döntöttem, hogy web illetve FTP szervernek tökéletesen megfelelne... abban nem lehet megölni... Mivel a mi cégünk nem foglalkozik webhostingolással, illetve csak olyan cégeknek biztosítunk tárhelyet, akiknek fokozott védelem kell... komoly beállítás azaz nagyon erős konfiguárció... arra meg már van szerver... Így felajánlom a közösségnek. Sok olyan web oldalt látok, ami nagyon jó kezdeményezés, de ingyenes tárhelyen van és elönti azokat a reklám. Nem akarok senkit fárasztani a hippi szöveggel, így a közepébe vágok. Szerver tulajdonságok: sávszél 1Gb/1Gb Processor 2*4 magos Opteron Dual Core Memória 4*2gb 1066 Mhz merevlemez 5* 1Tb Lényegében ennyi ami fontos. Amit kapsz: Web tárhely: ami támogatja... html, php, cgi, perl, python, ruby nyelveket. SQL.: mysql PostgreSQL továbbá FTP, elérések. Levelező szervert... Azok az oldalak, amelyeket sokan látogatnak, azoknak ingyen biztosítunk *.hu domaint illetve korlátlan számú aldomaint. Kik azok, akik igénybe vehetik a szerverünket /mert a mienk/ Azok, akik nyílt forráskódú szoftverekről írnak, vagy a saját kis repójukat készítik és töltik fel... Minden ami Linux/BSD tartalmú oldal. Ehhez letöltéshez ftp-t is kapnak. Tilos bármilyen céges bannert kihelyezni, üzleti célokra használni a tárhelyeket... Zárt forráskódú kereskedelmi szoftvert reklámozni... hirdetni... Tehát, Windows 7 Fanatic Club valószínűleg nem fog tárhelyet kapni tőlünk... Lehetnek első weboldalak, vagy közösségi oldalak... Nem szólunk bele. Dolgozzatok, programozzatok, vagy csak blogoljatok. Korlátozások nélkül, reklámok nélkül. A világ azoké akik változtatnak rajta... Jelentkezni lehet nálam.... Katt a nickemre, és írj levelet. Köszönöm a leveleket. Reggel elkezdjük feldolgozni a leveleket, és mindenkinek ki osztjuk a tárhelyeket. Kérek mindenkit, aki igénybe veszi a közösség szerverét, az a levelében annyit írjon meg, hogy mire van pontosan szüksége. Kaptam egy olyan levelet is amely, közösségi érdekeket szolgál, de nem kötődik a Linuxhoz. Természetesen ezeket a kéréseket sem utasítjuk el, hiszen tudjuk, hogy vannak olyan térségek határon innen, és határon túl, ahol minden költség számít. Így ezen kéréseket sem utasítjuk el. Köszönöm mindenkinek a türelmét, válaszainkkal igyekszünk sietni! Kérek mindenkit, aki igényli a tárhelyet. Az regisztráljon kérem freedomaint vagy, ha ránk bízza kérem írja meg, milyen nevet szeretne adni a web oldalának. Köszönöm! Írtam levélben, de is írom. Azoknak regisztrálunk *.hu domaint, akik tartósan tevékenykednem a szerveren, nem feltétlenül a pénz miatt, hanem sajnos nagyon hosszú folyamat a regisztráció... Magyar bürökrácia... Sziasztok. Sajnos ma volt egy kis technikai gondom. És sok levelet elvesztettem. Kérem azokat, akik írtak, de nem válaszoltak kérem tegyék meg újra az igényüket. 1: Mire van igény 2.: Ftp azonosító, Pass 3: SQL azonosító pass.. ha nem web, ha nem más tárhely SVN stb akkor azt. Tárhely méretek igények. Írjuk az automatikus reg rendszert, de mi is dolgozunk, időnk fügvénye...
Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán
Ingyen szerver, az Open Source híveinek
Hozzászólások (107)
A hozzászólások nem engedélyezettek ennél a cikknél
Earth írta: Sziasztok! Történt ma, hogy egyik szerverünk munka nélkül maradt, mivel egy erősebb jobb vetélytársa kiváltotta őt.. Ki mentem leültem, és elkezdtem agyalni, hogy ugyan mire is lehetne hasznosítani, hiszen egy szervernek dolgoznia kell... Egy szolga.. még akkor is, ha nyílt forrás kódú operációs rendszer hatja a pici szívét.. Mivel ez a szerver, nem vehet át komoly feladatot, /komplex dolgokra gondoljatok/, mert attól sajnos kidőlne.. így úgy döntöttem, hogy web illetve FTP szervernek tökéletesen megfelelne... abban nem lehet megölni... Mivel a mi cégünk nem foglalkozik webhostingolással, illetve csak olyan cégeknek biztosítunk tárhelyet, akiknek fokozott védelem kell... komoly beállítás azaz nagyon erős konfiguárció... arra meg már van szerver... Így felajánlom a közösségnek. Sok olyan web oldalt látok, ami nagyon jó kezdeményezés, de ingyenes tárhelyen van és elönti azokat a reklám. Nem akarok senkit fárasztani a hippi szöveggel, így a közepébe vágok. Szerver tulajdonságok: sávszél 1Gb/1Gb Processor 2*4 magos Opteron Dual Core Memória 4*2gb 1066 Mhz merevlemez 5* 1Tb Lényegében ennyi ami fontos. Amit kapsz: Web tárhely: ami támogatja... html, php, cgi, perl, python, ruby nyelveket. SQL.: mysql PostgreSQL továbbá FTP, elérések. Levelező szervert... Azok az oldalak, amelyeket sokan látogatnak, azoknak ingyen biztosítunk *.hu domaint illetve korlátlan számú aldomaint. Kik azok, akik igénybe vehetik a szerverünket /mert a mienk/ Azok, akik nyílt forráskódú szoftverekről írnak, vagy a saját kis repójukat készítik és töltik fel... Minden ami Linux/BSD tartalmú oldal. Ehhez letöltéshez ftp-t is kapnak. Tilos bármilyen céges bannert kihelyezni, üzleti célokra használni a tárhelyeket... Zárt forráskódú kereskedelmi szoftvert reklámozni... hirdetni... Tehát, Windows 7 Fanatic Club valószínűleg nem fog tárhelyet kapni tőlünk... Lehetnek első weboldalak, vagy közösségi oldalak... Nem szólunk bele. Dolgozzatok, programozzatok, vagy csak blogoljatok. Korlátozások nélkül, reklámok nélkül. A világ azoké akik változtatnak rajta... Jelentkezni lehet nálam.... Katt a nickemre, és írj levelet. Köszönöm a leveleket. Reggel elkezdjük feldolgozni a leveleket, és mindenkinek ki osztjuk a tárhelyeket. Kérek mindenkit, aki igénybe veszi a közösség szerverét, az a levelében annyit írjon meg, hogy mire van pontosan szüksége. Kaptam egy olyan levelet is amely, közösségi érdekeket szolgál, de nem kötődik a Linuxhoz. Természetesen ezeket a kéréseket sem utasítjuk el, hiszen tudjuk, hogy vannak olyan térségek határon innen, és határon túl, ahol minden költség számít. Így ezen kéréseket sem utasítjuk el. Köszönöm mindenkinek a türelmét, válaszainkkal igyekszünk sietni! Kérek mindenkit, aki igényli a tárhelyet. Az regisztráljon kérem freedomaint vagy, ha ránk bízza kérem írja meg, milyen nevet szeretne adni a web oldalának. Köszönöm! Írtam levélben, de is írom. Azoknak regisztrálunk *.hu domaint, akik tartósan tevékenykednem a szerveren, nem feltétlenül a pénz miatt, hanem sajnos nagyon hosszú folyamat a regisztráció... Magyar bürökrácia... Sziasztok. Sajnos ma volt egy kis technikai gondom. És sok levelet elvesztettem. Kérem azokat, akik írtak, de nem válaszoltak kérem tegyék meg újra az igényüket. 1: Mire van igény 2.: Ftp azonosító, Pass 3: SQL azonosító pass.. ha nem web, ha nem más tárhely SVN stb akkor azt. Tárhely méretek igények. Írjuk az automatikus reg rendszert, de mi is dolgozunk, időnk fügvénye...
Ez tök jó, szerintem sokan élni fognak a lehetőséggel, szerintem még én is ;)
Végre valami igazán közösségi! Nem egy újabb index cikk vagy windows téma. Nagyon szép töled/tőletek ez a felajánlás! Sajnos én nem tervezem a közeljövőben csak GNU/Linux tartalmú oldal készítését, de szívesen segítek másoknak főleg design téren,ha szabad szoftverről van szó :)
suny5539Én is szívesen segítenék egy oldalban, rengeteget tesztelgetek, főleg kisebb erőforrás igényű cuccokat, hátha valaki hasznomat venné :) Szeretnék valamit visszaadni a közösségnek, amelytől rengeteg segítséget kaptam már :)
Esetleg nem gondolkoztá el azon, hogy lehetne egy a hivatalos Ubuntu mirrorok közul?
Pont most tervezem egy ilyen weboldal elkészítését, igaz csak nyárra lesz kész... Kérdésem: Ez a gép akkor is aktuális lesz? Szal mindig, éjjel nappal?
[törölve]
dorsyA közeljövőben több szerver is felfog szabadulni. Ezeket a szervereket a közösségnek fogjuk felajánlani.. Szeretnék egy virutális szervert a közösségnek adni, ahol a jövő kis rendszergazdái konfogilhatnak szervereket... Szeretnénk, a közösségnek adni egy szervert, ami tükör szerver lehetne.. De mivel, csak akkor tudjuk mi is megtenni a felajánlást a közösségnek, ha felszabadulnak a hardvereink. Továbbá, ennek a közösségnek a legnagyobb előnye az, hogyha jó ötleted van akkor életben marad, ha nincs szüksége a közösségnek rá, akkor elhal... Ha ez a szerver megfelelő kihasználtságra talál, akkor tudjuk, hogy megérte... és igény van az ilyen jellegű felajánlásra. A másik oldala, hogy direkt nem az Ubuntu.hu-nak, vagy más distrubició hazai oldalának adtuk, hanem a közösségnek... Itt az emberek a lényegesek, hogy kipróbálhassák magukat, hogy lehetőségük legyen korlátozások nélkül, feltételek nélkül alkotni... Itt most TI vagytok a központban... Merj nagyot álmodni, hogy nagy lehess.. :)
:-O őrület!! Hahó, gépház! Ezt azért valamivel jó lenne honorálni!
[törölve]
jani1701Ez a szerver a közösségé, mi karban tartjuk figyelünk rá, illetve segítjük az oldalak fejlesztőit szakmailag. Ha elakadnak egy oldal feltelepítésénél, illetve sql-ben nem tudnak valamit megcsinálni. stb, stb..
Ez jó!
[törölve]
szotaDolgozz. :D Annó amikor tanultam a linuxot, minden lehetőségnek örültem ami ingyen volt.. megrögzött őrület az, hogy mindent honorálni kell... Amúgy meg ne gondold, hogy mi nem nyerhetünk ezzel semmit... lehet a következő munkatársunk innen fog kikerülni.. úgy dolgozik, olyanokat fog alkotni, hogy azt mondjuk igen.. erre az emberre a munkájára szükségünk van..
[törölve]
szotaÉn előre is felajánlok 1 sört, átvehető bármikor közösségi sörözésen :)
Minden tiszteletem a kezdeményezésért.
nagyon jó kezdeményezés! remélem lesz megfelelő kihasználtság, és egyre jobb ötletek születnek a project keretei között!
[törölve]
torosIgazán nincs mit, mint próbáltam kifejteni, ennek csak akkor lesz sikere, ha az emberek használják. Kaptam én annyit a Linuxtól, hogy ideje vissza adnom a részem. Mivel doksikat írogatni nem tudok, se időm se megfelelő fogalmazási készségem nincs rá, így meg próbálom, illetve megpróbáljuk megadni a lehetőséget, hogy azok akiknek az ötletük meg van, és a megfelelő tehetségük hozzá... tegyék meg.. alkossanak.. :)
"Ki mentem leültem, és elkezdtem agyalni, hogy ugyan mire is lehetne hasznosítani, hiszen egy szervernek dolgoznia kell" Nekem ilyen alapon lett egy BOINC-os szeróm :D Ja, big riszpekt!
[törölve]
szotaszerinted van a sör és a 15 milla közötti, inkább az utóbbihoz közelítő pénzünk? :)