Sziasztok! Nem tudom nézi-e még majd valaki ezt a témát de hátha. Nekem az lenne a gondom,hogy mikor szépen összerakom a routert a használati utasításnak megfelelően (de egyébként is egyértelmű minden,nem nagyon lehet eltéveszteni semmit),újra kell indítani a gépet ugyebár.Na ez után kéri hogy nyissak meg egy böngészőt és a keresőbe írjak be egy (szerintem) IP címet,majd nyomjak entert és akkor meg kéne jelennie az oldalnak amin be lehet írni a felhasználót ,jelszót stb.Na itt van a gond,ugyanis az ég világon semmi nem jelenik meg,csak az hogy nincs kapcsolat.Ilyenkor mi a teendő? Miért nem lehet megcsinálni egy routert úgy hogy mondjuk van hozzá egy telepítő CD vagy esetleg PlugIn legyen? Szóval ha valakinek lenne ötlete hogy miért nem jelenik meg nekem a menü,az kérem segítsen. Előre is ezer köszöNET! :)

zombitesoKellene az oprendszered pontos típusa, milyen routert használsz, látszik e a monitoron, hogy összelinkelt a routerrel, milyen háló kábelt használsz, milyen IP címet írtál be. Asszem ennyi infó az elején mindenképp szükséges lenne :)

hepalyNahát szia! :) -Win XP SP2-t használok,jogtisztát. A Router típusa D-Link DI-624 Air Plus Extreme G 2.4GHz, 108 G-s. -A monitoron abszolút semmi nem látszik,mintha misem történt volna. -A dobozban lévő UTP kábelt használom ( RJ-45-ös csatlakozóval persze).Ahogy bejön a szobába egy kábel ott van egy kis elosztó,két csatlakozóval.Az egyik egy sima telefon csatlakozó ( ez megy a telefonhoz :) ) ,a másik pedig a már említett UTP-s csatlakozó,innen megy a NET a géphez.Na én ezt húztam ki,ehhez csatlakoztattam a routert és innentől kezdve a routerből megy a géphez az eredeti kábel. -Az IP-t ( ha ez IP) a felhasználóiból másoltam a böngészőbe : 192.168.0.1 Na és ettől a ponttól,vagyis rögtön az elejétől nem történik semmi.Tehát az előző hsz-ben leírtakhoz hasonlóan nem jön be a beállítások ablak. :( A router egyébként villog mindenhol ahol kell mint a veszett,szóval kap delejt és a hálózatot meg a gépet is érzékeli (elvileg). Remélem lesz valami ötlet. :)

zombitesoMelyik portba dugtad a kábelt? A használat közben a net kábel megy a router wan portjába, és egy másik kábel köti össze a számítógéppel (ez pedig a router lan portjába dugva). Beállításkor a számítógépes kapcsolat elegendő (ilyenkor a wan-t akár ki is húzhatod). Nálam a Hálózatkezelőben ilyenkor két kapcsolat is meg szokott jelenni, az egyikkel mennie kell (ez nem a beállított DSL kapcsolat). Ilyenkor az IP beírása után kéri a routerhez tartozó felhasználónév-jelszó párost, majd megjelennek a beállítások. Ugye nem használtál pppoeconf-ot (mert nem kellene, megkavarja a hálózati beállításokat)? Na várjunk, te Win-t használsz? Akkor eltévesztetted a fórumot.

zombitesohttp://prohardver.hu/tema/wlan_wifi_vezetek_nelkuli_halozat_kerdesek_es_valaszok/hsz_1-50.html

zombiteso"Nem tudom nézi-e még majd valaki ezt a témát" Természetesen nem nézi senki. De ha beleírsz, előkerül, és az új hozzászólást mindenki megnézi. Nem tudom, nézed-e, hogy milyen fórumba tévedtél... ( 1. A gépednek megmagyarázod, hogy DHCP-n kérjen címet. 2. A routert reseteled, ha nem új, mert valaki elállíthatta. 3. Megnézed, kaptál-e IP-címet. 4. Ha igen, pingeled a routert. 5. Ha válaszol, támadhatsz a böngészővel. )

fradi81Köszönöm a linket,itt el fogok nézelődni egy darabig. :)

lev258Szia. A kábelek természetesen jó helyen vannak,net kábel a wan-ban,géphez menő kábel pedig az 1-es dugóban(ez a router 4 külön dugóval tudja osztani a netet 4 külön géphez + a Wifi). Sajnos a hálózatkezelőben nem jelenik meg semmilyen kapcsolat. Mi az a pppoe conf?Sajnos ezt sem tudom,ha leírnád megköszönném. Igen a fórumot sajnos eltévesztettem. :)

napköziKöszönöm az oltást,szerencsére nem vagyok sértődékeny :).Természetesen tisztában vagyok vele hogy senki nem ül egész nap a gép előtt csak ezt a témát nézve hogy valaki vajon ír-e valamit hozzá,csupán azért írtam ezt mivel 2009-ben volt az utolsó hsz. Most hogy írtad,kicsit tovább nézelődtem,és természetesen igazad van,rossz helyre tévedtem.Egy igen egyszerű elvet használok mikor kíváncsi vagyok valamire:beírom a keresőbe hogy mit szeretnék,nyomok egy Entert és a dobott linkekből válogatok.Általában ha rákattintok valamire,hála istennek nem egy weboldal nyitó oldalát kapom,hanem azt a részét amire kíváncsi vagyok,különben életem végéig keresgethetném azt amit akarok. Sajnos a leghalványabb elképzelésem sem volt róla hogy létezik ilyen oprendszer,szóval hiába van ideírva az oldal tetejére nagy betűkkel,nekem nem mondott semmit.De most már ezt is tudom és ezt neked köszönhetem :) . Ha otthon vagy XP-ben is és még esetleg segítenél egy kicsit,annak nagyon örülnék. Ha lehet , tekints teljesen hü..ének a témában és légy szíves írd le nekem pontról pontra hogy hogy tudom meg pingelni a routert,valamint hogy tudom beállítani a gépet hogy DHCP-n kérjen IP-t. A Reset az természetesen megvolt. A válaszodat előre is köszönöm.

zombitesoEgy másik számítógéppel meg tudod nézni azt a routert?

zombitesoBiztos hogy www...... valamit kell beírni? A régi Tp-Link-em a 192.168.1.1 beírásra volt szerkeszthető.Az új már nálam is www..... címre megy. Ja és egy nagyon fontos dolog: Nálam a Digisek anno rosszul kötötték be a kábelt és nem működött a digi a routeren,Kihívtam őket, átkötötték és azonnal müködött !

myszogladAkár van net, akár nincs, akár csatlakoztattad a wan-t, akár nem, akár Linuxot használsz, akár ablakost, vagy Mac-t, a routert látnod kell valamilyen böngészőben. Csak ismétlem az előzőleg leírtakat: ha új a routered, rá szokták írni az IP címet, amivel kezelheted. Ha használták már a routert, és netán megváltoztatták az elérhetőségét, reseteld le, és beáll az újnak megfelelő alapállapotba.

zombitesoírd be parancssorba: ipconfig. Ki fog írni mindenféle okos dolgot, köztük az alapértelmezett átjáró ip címét. Ezt írd be a böngésző címsorába és akkor elő kellene jönni a router admin felületének.

Nálunk is Digi van. Felhasználónév + jelszó + MAC cím klónozással lehet használni. SMC, D-Link, Lynksys, TP-Link routerekkel teszteltük már.

majteeLehet hogy az a gondja a srácnak, hogy a számítógépén is be van konfigolva a PPPoE és nem tud normálisan összelinkelve a routerrel. Kérdezőnek: Próbáld ez alapján visszaállítani a hálózati kapcsolatot (5.kép) "otthoni hálózatra", lehet ez okozza a gondot.Ez után írd be a böngészőbe azt az IP-t, vagy címet, ami a router aljára van írva (persze router reset után). http://www.internet-x.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=69 Kipróbálni nem tudom, mert nincs XP-m. Vagy szedj le egy ubuntut, tedd fel pendrive-ra, és próbáld ki azzal :)

zombitesoMa kaptál egy csomó tanácsot. Ha nem sikerül, szólj, folytathatjuk.

SzerzetesSzia! Szintén digit használok. A leírtakat hogy lehet végrehajtani? Én egy dlink wireless access point-t használok. Működik router ként, mivel nincs bedugva a gépbe az utp kábel hanem az access point-ba van, viszont ha a tálcán ráirányítom az egeret a hálózati ikonra az óra mellett kiírja hogy /DIGINET-Internetelérés/, alatta /Nem azonosított hálózat - Nincs internetkapcsolat/ és a kis sárga felkiáltójel. mi lehet a gond? meg kellene próbálnom egy routerrel az access point helyett? t-home netnél simán ment. UTP beledugtam..gép keres..csatlakozás és ment is.. Itt ez a sok csatlakozás felhasználónév+jelszó hülyeség már tönkretesz.... Valaki valamit tud segíteni? Vagy esetleg Szerzetes?

nhjeromeHa tud PPPoE kapcsolatot létrehozni és a saját MAC címe változtatható, akkor nem hiszem, hogy kell router, jó az AP. Sajnos személyesen még nem talákoztam AP-val, de gondolom a routerekhez hasonló konfigurálási lehetőségei vannak. Az AP vezetékes hálózati csatijának MAC címének kell beállítani a géped MAC címét. Kézikönyv talán tud segíteni benne.

SzerzetesHello! Hát egy gondom van a kézi könyvel, semmit sem tudok megvalósítani belőle.. Egyik IP-cím sem jó hogy elérjem az AP configot...:S 192.168.0.1..stb stb stb nem jó..:S És azt sem értem ha tudok vele kapcsolatot létesíteni, miért írja ki hogy nincs internet elérés..és közben pedig van..:S Telefonnal viszont nem tudok csatlakozni sehogy sem... Lehet hogy ez a buzi win7 ilyen szar csak? Majd megpróbálom a másik gépen amin XP van, hátha egyszerűbb egy hálózati beállítás. már nagyon nagyon sajnálom hogy nem találtam XP cd-t és ezt a rakás szart raktam fel...:S Köszi amúgy...:)