MajikaAzt nem mondtam, hogy kövesd végig az összes Wiki-t (mert kettőt linkelnek az eredeti oldalról) és azoknak összes leírását. Mert én sem tudom majd azt követni, ezt a kijelentésed egyébként átgondoltad, komolyan gondoltad?
dpkg -l | grep pulse
ha a pulseaudio csomagot is látod, akkor a Pulse-t használod.
Foggalmam nincs min mi van, de nem is érdekel különösebben.
Aha ... . Ha ezt
http://ubuntu.hu/node/18249
követted, akkor persze alsa van (én nem vagyok gondolatolvasó).
OSS-t sem kell telepíteni, egy hangrendszer elég annak a kompatibilitását kell kitolni úgy, hogy kezelje az OSS-t, nem magát az egész hangrendszert kell telepíteni, nem fog működni egyszerre több is. Az alsamixer is telepíthető pulse alatt (alsa-utils csomag), mert a pulse egy daemon tulajdonképpen, stb. lexikon-t lehetne erről írni, de alsa és pulse egyszerre nem lehet.
Elég egyértelműen leírtam, miket telepíts (oss-compat van, rendben):
alsa-utils és pulseaudio-utils?
Tárolóból telepítünk, nem letöltött csomagból (!).
Az én megoldásom szerint egy dolgot kell elérni, hogy legyen /dev/dsp, erre adtam tippeket - és erre izzítsd rá a gondolataid, errefelé mutatnak irányt a linkjeim is (az elsők!. a többi olvasmány). Az, hogy te még mit csinálsz emelett, más dolog. Még hiányozhat ehhez (dsp) csomag, de ahhoz biztosan nem tar-ból kell telepíteni. Az alsa-utils elég kell legyen az Alsa használatakor, de próbálj eltávolítani minden pulse csomagot, mármint csak azokat, melyek más csomagok eltávolítása nélkül lehetségesek. Ha alsa-t akarsz. De nem menjünk el sok irányba, mert lassan nem bírlak követni.
Rendszer visszaállítás az a Sytemback-el történt? Miért nem sikerült akkor, szokott.
Az hogy "Ubuntu mond ilyet", csak viccesen vettem, mármint Debian szokott ilyen viccesen fogalmazni (lényegtelen, nem volt különösebb mondanivaló ezzel), a Xubuntu az Ubuntu egyébként. Felejtsd el (amit mondtam erről).