Folytatás innen.
Tekintsük úgy hogy összegyűjtöttem az össze információt amit jelenleg csinálnod kell.
És ezt ílyen módszerrel szoktam menteni magamnak:
Alt + F2
gedit pinnacle110i_tunercard.txt
Futtatás
És amit most leírok azt belementem, később szerkesztgetem, ez jó-e vagy nem, stb.
Most:
Rendszer: Xubuntu 11.10 (64bit vagy 32bit?)
Tévé kártya: Pinnacle 110i tunercard.
Arra nem térek ki, mi van ha már telepítve van egy csomag (például a synaptic), arra választ ad a terminal.
sudo apt-get install synaptic
sudo apt-get install esound gnome-alsamixer alsa-base alsa-utils gstreamer-properties
http://ubuntu.hu/node/18249
Pulse maradványainak eltávolítása:
Synaptic - teljes eltávolítás (ha menne vele más is, akkor "állj" és a jelenség leírása ide):
libpulse-mainloop-glib0
libpulse0
pulseaudio-utils
vlc-plugin-pulse
Terminal - egyenként kell kiadni, hogy kiderüljön melyiket nem engedi törölni a rendszer (amit nem enged, annak a leírása ide)
sudo apt-get purge libpulse-mainloop-glib0
sudo apt-get purge libpulse0
sudo apt-get purge pulseaudio-utils
sudo apt-get purge vlc-plugin-pulse
OSS-ek eltávolítása:
Deb csomag:
Synaptic, megkeresed ezt (teljes eltávolítás)
oss-linux-4.2-2007_i386.deb
Terminal:
dpkg -i purge oss-linux
vagy
sudo apt-get purge oss-linux-4.2-2007_i386.deb
Tar csomag - erre nem tudok válaszolni, nem közöltél infót a telepítés menetéről, link, ahol említik a módszert, csomag, amit letöltöttél:
http://ubuntu.hu/node/9450#comment-386577
Majd (ha a tar csomag is el lesz távolítva, csak akkor)
sudo apt-get install alsa-utils oss-compat alsa-oss
Majd (a kimenetre nem szabad y-t, csak n-t nyomni, azaz nem)
sudo apt-get autoremove
Majd megnézed, van-e /dev/dsp.
Ha van:
sudo modprobe -v snd_pcm_oss
sudo modprobe -v snd_mixer_oss
... és itt egyelőre megállok.
Javaslatok:
- szokj hozzá a Synaptic-hoz, könnyen vissza tudod vonni a műveleteket, ha valami gond látszik.
Terminál purge-nél is, de talán könnyebb a synaptic használata.
Terminal - csomag teljes eltávolítása:
sudo apt-get purge csomagneve
Mi a sudo apt-get autoremove?
Eltávolítja azokat a csomagokat, melyeket a rendszer feleslegesnek ítél, vagy nem a teljes eltávolítással távolítottál el. A teljes eltávolítás (synaptic vagy terminal "purge") a csomag beállításait is törli. Ide keveredhetnek azonban szükséges csomagok is néha, mert egyik rendszer sem tökéletes és a felhasználó sem: telepít mindenfélét, ami kuszaságot okozhat.
Jól átgondoltan kell használni, de nem kötelező (csomagkezelő, Frissítéskezelő is "megoldja").
A telepített és eltávolított csomagok megtalálhatóak a history.log fájlban, melyet így lehet megnézni terminálból:
less /var/log/apt/history.log
Innen lehet lesni, ha véletlenül valami miatt nem indul a rendszer: Recovery, azaz Helyreállítási módban belépve,
nano /var/log/apt/history.log
majd "visszatelepít"...
Súgók:
man apt
man apt-get
man dpkg
man modprobe
man less
man nano
man alsa
man pulse