Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán

Itt megtalálhatja a rendszerrel, illetve a nyílt forráskódú alkalmazásokkal kapcsolatos információkat, érdekességeket. Csatlakozzon a beszélgetésekhez, blogoljon, segítse Ön is a közösséget. Jó fórumozást kívánunk!
Blogok

XChat IRC Client Howto

Erre a bejegyzésre kívánok reagálni: http://ubuntu.hu/blog/enurien/gugul-iz-jor-frendakkor-minek-a-forum Én max 2 fórumtémát indítottam n00b kérdésekkel, összes többit össze tudtam vadászni amire szükségem volt a netről, dokumentációs oldalakról. Jöjjön a lényeg amiért ezt a Blogbejegyzést létrehoztam: Ha gyors segítséget akarsz, akkor keresd fel az #ubuntu-hu IRC csatornát. (http://ubuntu.hu/kapcsolat) 1. Alkalmazások --> Kellékek --> Terminál Beírod szépen: sudo apt-get install xchat -y Erre feltelepül az XChat nevű IRC kliens. Indítsd el az XChat-et: Alkalmazások --> Internet --> XChat IRC Miután elindul, keresd ki a FreeNode szervert (irc.freenode.net/6667) a listában: Ha nem volna ott, add hozzá kézzel. Azután 2, azaz KÉT féleképpen lehet csatlakozni ( ha nem több ): Vagy BEÍROD ALUL az üzenődobozba hogy: /join #ubuntu-hu VAGY Kiszolgálók --> List of channels. Rákattogsz a LISTA LETÖLTÉSE gombra, és beírod a keresőbe, hogy ubuntu-hu és Rákattogsz a KERESÉS gombra és kiadja szépen: Üdv, Gorkhaan

Hozzászólások (33)

A hozzászólások nem engedélyezettek ennél a cikknél

Erre a bejegyzésre kívánok reagálni: http://ubuntu.hu/blog/enurien/gugul-iz-jor-frendakkor-minek-a-forum Én max 2 fórumtémát indítottam n00b kérdésekkel, összes többit össze tudtam vadászni amire szükségem volt a netről, dokumentációs oldalakról. Jöjjön a lényeg amiért ezt a Blogbejegyzést létrehoztam: Ha gyors segítséget akarsz, akkor keresd fel az #ubuntu-hu IRC csatornát. (http://ubuntu.hu/kapcsolat) 1. Alkalmazások --> Kellékek --> Terminál Beírod szépen: sudo apt-get install xchat -y Erre feltelepül az XChat nevű IRC kliens. Indítsd el az XChat-et: Alkalmazások --> Internet --> XChat IRC Miután elindul, keresd ki a FreeNode szervert (irc.freenode.net/6667) a listában: Ha nem volna ott, add hozzá kézzel. Azután 2, azaz KÉT féleképpen lehet csatlakozni ( ha nem több ): Vagy BEÍROD ALUL az üzenődobozba hogy: /join #ubuntu-hu VAGY Kiszolgálók --> List of channels. Rákattogsz a LISTA LETÖLTÉSE gombra, és beírod a keresőbe, hogy ubuntu-hu és Rákattogsz a KERESÉS gombra és kiadja szépen: Üdv, Gorkhaan

Ez jó megoldás! Jó leírás, jó témára, egyedül a hangnem ami nem tetszik, de alapjában véve jó. :) De nem akarok elégedetlenkedni. :D Üdv

király! már kerestem egy leírást, ami alapján el tudom magyarázni az újaknak, hogy hogy xchat-eljenek...

jogos, bár nekem van rossz tapasztalatom is. nem is olyan noob kérdést tettem fel (persze szigorúan szerintem), és mégse kaptam választ...

robi_Ez talán azért lehet, mert épp abban a pillanatban senki nem tudott érdemileg hozzászólni, vagy azért mert épp senki nem ért rá, vagy azért mert csak... :)

Meouwna legutóbbira tippelnék :) mert a csevej azért folyt tovább. na mindegy, ilyen is csak 1x volt, ennél sokkal többször kaptam már 1 percen belül választ!

Sziasztok Elöljáróban elmondanám, hogy az ismerkedés szintjén vagyok az Ubuntuval. Ezidáig nem kellett segítséget kérnem semmilyen telepítési vagy beállítási gondjaim leküzdéséhez mert a leirt fórumokban vagy pedig a dokumentációkban mindent megtaláltam. Mivel nem használtam a chat-et soha ezért kipróbáltam. A telepítéssel nem volt gondom de a belépéssel sehogy nem boldogulok. ez a hibaüzenet amit kapok : Keresem ezt: newserver * Ismeretlen gépnév. Talán elgépelte? Ugrás a következő kiszolgálóra irc.freenode.net/6667 múlva... * Kapcsolat bontva (). Ha elmagyaráznátok mit rontok el, hálás lennék. Köszi már megoldottam :) megtanulok gépelni !

IRC ... jhujj ... néha az ideg elkap amikor kérdezek valamit, azt basznak válaszolni mert épp akkor tartanak Vivinek-szivetküldő-versenyt (amugy Vivivel semmi gond :))

nagy.zsoltAzok az emberek másra nem képesek :P

Paleraz #ubuntu-hu csatorna egyik sűrűn előforduló, vadítóan vörös hajú démona, aki bárkit legyantáz, ha felidegesítik. :P

Ezaz! Majd redirectelem a newbie-kat hozzátok! :D XD

zaivaldiOh :) Köszi zaivaldi ♥♥♥♥♥ :) Egyébként nem csak én kapok szivecskéket ott :) Valószinűnek tartom , hogy nem ez az oka hogy nem kap valaki választ :) Esetleg 1 perces késéssel kap :)