Saját véleményem szerint Chronos véleményének ezt a részét osztom:
"Szerintem meg lehetne szabni hogy csak olyan állást lehet hirdetni ami főleg Ubuntuval(nyílt forráskóddal) kapcsolatos."
.
@avb:
véleményed nem teljesen osztom:
"Tényleg meg kell menteni az ubuntu.hu-t, de nem az álláshirdetésektől. Inkább az írni alig tudó polgártársainktól, a "győzzetek meg"-típusú emberektől és azoktól, akik segítséget csak kérni tudnak, de adni már nem akarnak."
.
-hogy miért?- Roppant egyszerű, nem mindenki született informatikus és én magam is csak egy átlag felhasználó vagyok, aki legtöbbször csak kérdez, de talán egyszer eljuthatok arra a szintre, hogy válaszolni is tudok (remélem). Mindenki elkezdi valahol..(én például jóval 40 fölötti vagyok, és ha megnézed az adatlapom alig egy éve használom az Ubuntu-t). Egyébiránt meg érdekességképpen megemlítem, hogy néhány napja jártam egy informatikai üzletben, ahol megemlítettem, hogy debian alapú linuxos rendszert használok...ahol abban a pillanatban jött is a válasz- "Sajnos nem értek hozzá!"-és ez egy informatikus szájából hangzott el. A "győzzetek meg" embereket pedig, amennyiben normálisan kérdez, igenis meg kell győzni, arról hogy veszteni nem fog a dolgon. még akkor sem, ha csak 3 napig használja...
.
@toros:
tényleg igazad van "válság van, és egyre több helyen fog ilyen jellegű hirdetés megjelenni." Én az első részben már felvázoltam, hogy Chronos véleményét részben osztom...
De tényleg kellene húzni egy "határvonalat", mert akár tömeges hirdetési oldallá is válhat az ubuntu.hu és azt nem hiszem, hogy bárki is akarná. Nem utolsósorban az ingyenes lehetőség miatt... Tegnap este pont az ubuntu.hu karbantartásáról folyt a téma az irc-n. Nem hiszem hogy pár száz ilyen jellegű topic-ot is figyelni akartok.
Talán valamilyen szabályozási rendszert kellene beépíteni, de ezt csak ti tudjátok igazából eldönteni, hogy hogyan. Hisz itt mindenkinek lesz valamilyen véleménye, elgondolása... De, hogy szabályt kell rá hoznotok az szinte biztos. (szerintem)
...és még egy utolsó személyes tapasztalati megjegyzés: Az a cég, aki szinte havi rendszerességgel keres alkalmazottat, ott nem biztos, hogy az alkalmazottak munkája a rossz...
üdv:"tunderke"