Szia!
Nem olvastam végig az egészet, így lehet, hogy már írtak működő megoldást!
Én már meglévő ubuntu mellé egyszer telepítettem windowst, ami szintén úgy összekuszálta a partícióstáblámat, h az teljesen lehalt. egyedül a win telepítő látott partíciókat (6ból 2t) ubuntu - gparted meg semmit.
Annyit tanácsolnék, hogy ne piszkálgasd tovább gparteddel, mert csak rontana rajta. Van egy nagyon régi és dosos kis progi, én ilyenkor ezt használom. Van egy bootcd-m ami dost bootol és onnan indítom a jó öreg partition manager 5.0-t!!! Ha valami gond van a partíciós táblákkal akkor ez még az indulás legelején szól és ha akarom javítja is!
Így hozta nekem már vissza nem egyszer az eltűnt partícióim. Aztán még mindig nem nyúlok a partíciókhoz! Felrakom a wint, ahova eredetileg tettem volna, vagy volt és oda is felteszem a legújabb partition magicet (ncoreon fent van) és annak van partition recovery módja. Saját tapasztalat, de lehet hogy csak egyéni észrevétel, de nekem a gparted vegyes opok használatánál sokszor megkavarja a dolgokat, ha csak lin van a gépen akkor hibátlan de máskülönben rendben van. Remélem ez a módszer, még ha egy kicsit körülményes is működik Neked is!
A getdatabackről meg annyit, hogy használtam már, sokszor hozott is vissza adatokat de még sose sikerült arra rávennem hogy az eredeti könyvtárstruktúrával és fájlnevekkel állítsa vissza az adataim, mindig valami fileXXXX meg dirXXX bejegyzéseket hozott vissza aztán abból csemegézhettem :S