Sziasztok K.István vagyok.Még a számítógépezés elején tartok.Szeretném összehozni a DCR-H20E kamerámat az acer ASPIRE 5730Z laptopommal és használni a KINO-t.A KINO fent van és nem működik,kérlek segítsetek.Előre is köszönöm.

én sajnos nem értek a Kinohoz, és még FireWire-ön keresztül csatlakoztatott eszközzel se volt dolgom... de mivel a téma jelenleg legalul van, és nem érkezett hozzászólás, gondoltam írok, hogy életben maradjon a dolog (és hogy a problémádat könnyebben meg tudjuk oldani). Alapvető probléma a kérdéssel, hogy lemaradtak a lényeges információk... mi az, hogy nem működik?, milyen hibaüzentet dob?, hol akadt el?, esetleg el sem indul? Mellesleg az alábbi oldal szerint a laptopodon nincs firewire csatlakozó: http://www2.depo.hu/acer/aspire_5730z-322g16mn_lxaue0c012

nagy.zsoltSzia nagyon rendes vagy,hogy hozzá szólsz a dologhoz köszike.Itt a fórumon olvastam ha jól emlékszem Toller Zoltán írta,hogy a Terminálba be kell írni sudo modprobe raw1394 erre generál valamilyen kódot és a második sorba viszont sudo kino.nos kíprobáltam egy pillanatra ment,de ahogy elkezdtem vissza tekerni a kamerában a kazettát többé nem működött,nem tudom mit rontottam el.

nagy.zsoltcsak én vagyok közben megnéztem mit ír ki a raw1394 kernelmodul nincs betöltve vagy hiba a "/dev/raw1394... lehet,hogy tönkre ment a kártya?

• sese válaszolt erre.

István_KörmöcziSzia! Szerintem nem ment tönkre a kártyád, a megoldás viszont engem is érdekel. Na és megint előre kerül a topic :-)

Ennyivel később: 13 év