3r1c Hali Segítséget kérnék tőletek, egy ismerősöm építsészmérnöknek tanul s szertné használni az ArchiCAD nevű tervező szoftvert az ubuntu-n. nemrég tettem fel a Wine-t s megpróbáltam felinstalálni de a telepítő mindig kilép. Ha valaki próbálkozott már ArchiCAD Ubuntu párosban akkor szoljon. Az alternatívák is érdekelnek. Előre is köszönöm.
Ulysses Tárolóból telepíthető a qcad, tapasztalatom nincs vele, de én ezt találtam rövid kereséssel. Egy próbát megérhet.
lhgergo Szia! http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=3351 A Wine Appdb szerint sajnos elég rosszul futnak az újabb változatai Wine alatt. Talán régebbiekkel érdemes próbálkozni.
3r1c lhgergoA qCAD-ot már mutattam ismerősömnek s nem nagyon tetszett neki, mivel már megszokta az ArchiCAD-et. Hogyha a Wine nem támogatja akkor mi?
Ulysses 3r1cAkkor marad az, hogy a gépen egymás mellett van Windows és Ubuntu is, és amikor CAD kell, akkor Windowst indít, különben Ubuntut.
3r1c UlyssesÉrtem, de azt már nem tudom felfogni, uygebár a linux köztudottan stabil főképp ha egy vérbeli beállítja, s pont erre a rendszere nincs normális CAD szoftver. Hát ez nagy baj. Nah mind1 azért köszönöm a válaszokat.
Ulysses 3r1cHát, ha egy rendszernek 1% körüli a részesedése a desktop piacon, akkor az még nem jelentős vásárlóerő a cégeknek, lásd ATI, az sem igyekszik rendes drivert kiadni.
Tomka 3r1cHa gondolod, Húsvét után megkérdem a sógoromat. A Graphisoftnál dolgozik, ő vezeti az ArchiCAD egyik fejlesztői csoportját...
Rulez A QCad sajnos gyenge. Pont emiatt (AutoCAD kell a munkámhoz) van még fent az XP a gépemen. :-/ Rengeteg alkalmazást próbáltam, egy sem volt alternatíva az AutoCAD helyett. Linuxon meg nem fut el. Még a SolidEdge sem. :-/ Ez maradt XP-n, minden más Ubuntun. :-)
Caldera RulezUgyanebben a cipőben járok. A munka miatt kell egy a Win egy CAD programmal. A ZWcad sokkal kényelmesebb az AutoCAD-nél és töredékébe kerül (attól függ kinek milyen mélységig kell az AutoCAD). A Linux egyébként még nem terjedt el annyira (ill. sok a különböző kernel mag), hogy az AutoDesk-nek megérje újraírni az összes szoftverét.
Ulysses Sziráki TamásA világ desktopait nézve max 2% körül van, a többi Windows és Mac OS között van felosztva.
majorjo amikor 1 évvel ezelött keresgéltem, akkor egy fizetőset találtam. lehet hogy az stabilabb mint a free. valószinü hogy ezt már láttad: http://www.linuxcad.hu/DOCS/News/news.html
3r1c majorjoIgen ezekt is nézegettem de most nézem ZWcad nevű szoftvert ami talán megfelelő ha van belőle linux-os, s ha jól értem akkkor van.
3r1c UlyssesSajnos ebben van igazság, de ha a köreinkben van egy unatkozó milliomos akkor üzenem neki hogy fektesse a pénzét linux szoftverfejlesztésbe :D