Hy. Érdeklődnék, hogy csak nálam, vagy másnál is szarakodik a Kubuntu 9.4 új network manager-je. Évek óta használok wifit kubuntun eddig semmi problémán nem volt a wifizéssel, de most is csak akkor jön elő ha lemezről, és nem tárolóból frissítek. Akkor most a probléma: Hozzáadom az új kapcsolatot: ssid+ jelszó. Ekkor megjelenik a buborék hogy connecting to... De nem csatlakozik. Viszont ha a tárolóból frissül jauntyra akkor minden probléma nélkül megy a network manager, csak épp a rendszer lassul be élvezhetetlenre. A kérdés az, hogy másnál is voltak ilyen gondok a Jauntyban? (amúgy off: mi a szarért kellett lecserélni a régi jó öreg network managert, erre az újra) Alpha óta próbálok áttérni de ez azóta hiba nálam, így 6 nappal a megjelenés előtt meg, szerintem már durva hiba, ha nem csak nekem csinálja. A segítségért előre is hála.

én is próbáltam már live cd-n a jaunty kubit, ugyanez a hiba, hogy nem csatlakozik vezeték nélküli hálózatra. :(

Jauntyn fényévekkel jobb a vezeték nélküli hálózat (Atheros wifi), mint az azt megelőző kiadásokban, Gutsytól kezdve.

Jauntyban kde network managerrel tényleg gond van még. Nálam se fogad el jelszót a wifihez. Majd javítják valamikor. Addig felraktam neki a gnome network managert. Azzal működik. "(amúgy off: mi a szarért kellett lecserélni a régi jó öreg network managert, erre az újra)" Mert haladni kell. Ha majd kinövi az ilyen gyerekbetegségeket, akkor ez is jó lesz.

Köszi a válaszokat, megnyugodtam hogy nem én cseszem el valahol a dolgot.

kiriNekem a jaunty úgy, ahogy van nem működött, (8.10) sem, és most azon rágódom, hogy eljön az idő, amikor muszáj lesz új notit venni :S

Ennyivel később: 14 nap

nos nekem a helyzet, hogy gnome-network managerrel csakis a vezetékes hálózatom hajlandó működni, a vezetéknélküli megse nyikkan se titkosítással,se anélkül. Erre valami megoldás? ugyanúgy mutatnia kellene például hogy otthon: létrehozva, mint ahogy amikor bedugom a lan kábelt, hogy eth0: kapcsolat létrehozva? vag ityt hogy van? Zoli

Ennyivel később: 13 év