RitanaKedves Ritana!
Nem hiszem, hogy a torkomnak kellene ugrani, amikor segíteni akarok! A google-val kapcsolatban azért írtam, mert úgy tűnt, nem jártad körbe eléggé a dolgot. Így hát senki nem néz hülyének, csak az alap kérdéseket tettem fel.
De lássuk akkor a tényeket:
Az általad elküldött output-ok alapján VAN wlan eszköz, és engedélyezve is van.
Az is látszik, hogy a vezetékes hálózat kapcsolódva van.
Kérdések:
- amikor a stick-et bedugod akkor a vezetékes hálózat (ethernet kábel) ki van húzva?
- a stick-et még a gépindítás előtt dugod be, vagy amikor már felállt a rendszer?
Feltételezve, hogy alapértelmezett telepítés szerint Gnome felületet használsz, a felső tálcán jobb oldalon találsz egy hálózati kapcsolatokra utaló kis ikont (kapcsolaton kívüli módban kis számítógép, kapcsolt wifi módban egy kis skála).
Erre jobb egérgombbal rákattintva a következő menüpontokat kell látnod: Hálózat engedélyezése, Vezeték nélküli kapcsolat engedélyezése, stb....
Kérdések:
- Mindkét menüpont elérhető?
- Mindkettő ki van pipálva?
Mivel az ifconfig és az iwconfig szerint is van létező és működő wifi eszközöd, ezért javaslom, hogy telepítsd fel a "wifi radar" nevű progit, és nézd meg azzal, hogy működik-e az eszköz! El tudom képzelni, hogy ez csak a kapcsolatkezelő hibája lehet!
Ezen felül feltétlenül próbáld meg parancssorból ezt (a kimenetet pedig küldd be szintén ide):
sudo iwlist wlan0 scan
(ezután a root jelszót kéri majd, azt add meg!)
Ha ez egy listát ad ki az elérhető hálózatokról, akkor nagy baj nincs!
Próbálgasd a fentieket, valamint a válaszokat küldd, hogy tovább tudjunk lépni!
Üdv: Shiva72