Tegnap este ADSL kapcsolatot kellett használnom, amit sikerült is belőnöm. A végén azt választottam, hogy rendszerindításkor ne csatlakozzon automatikusan. Most vezetékes hálózatot szeretnék használni, de a címben olvasható üzenet olvasható. Network-Manager-ben a vezetékes lapon van egy kapcsolat (Ifupdown - eth0), amit nem tudok kitörölni, mert inaktív a törlés gombja. Próbálkoztam

sudo poff dsl-provider
paranccsal is, de semmi változás. A Google feldob egy lehetőséget a megoldásra, ami a dev.ubuntu.hu-val kezdődő címere mutat, de ezt meg nem tudom megnyitni (nincs jogosultságom <- ezt írja a böngésző) Tud valaki segíteni? Rendszer: Ubuntu 9.10, Gnome, network-manager

GorkhaanKöszi a segítséget. Bár angolul nem tudok, megpróbálkoztam a dolgokkal. Elsőre sikerült is egy kicsit melléfogni, de utána kísérletezgettem és összejött. A második egységben található /etc/NetworkManager/nm-system-settings.conf fájlban csak ezt hagytam meg: [ifupdown] managed=false Így az ADSL beállítások szerencsére eltűntek, de továbbra sem lehetett módosítani a vezetékes kapcsolatokat. Szerencsére a gedit készített mentést az eredetiről, onnan átmásoltam a következőt: [main] plugins=ifupdown,keyfile no-auto-default=00:0a:e4:cd:96:2b, [ifupdown] managed=false Így már helyreállt. Még egyszer köszönöm a segítséget!

Ennyivel később: 12 év