Conky autostart (időjárás jelzővel) (MEGOLDVA)
Tulképp miért is .conkyrc2 a neve? 2 conkyt futtatsz?
festerÉn igy oldottam meg. A saját könyvtárban létrehozztam .conkyrc + .conkyrc2. Mindkettőt az igényeim szerint módosítottam. Aztán a conkyforecastconfigot átmásoltam melléjük . Azt is beállítottam. Készitettem mellé 1 conky-start.sh nevű fájlt ennek tartalma: #!/bin/bash sleep 13 conky -c /home/toki/.conkyrc & conky -c /home/toki/.conkyrc2 & futtathatóvá tettem a conky-start.sh-t és ezt tettem az indítópultba. conky conky2 Igy néz ki a valóságban.
Nekem is van egy hasonló problémám.. Én is készítettem egy conkyt, de rendszerindításkor felül tartja és bármit megnyitok, a conky felette lesz. ha csinálok egy killall conky-t és aztán újra megnyitom, akkor már működik.
Probaltam mas conky config-ot es azzal is ugyanaz a helyzet, ha "magatol" indul nemtolti be az idojarast (kesleltetve se) viszont terminalbol inditva igen Hol nezelodjek hogy jolegyen ??
Mar igyis probaltam de semmi #!/bin/bash sleep 10 killall conky; sleep 1 conky -c /home/xaba/.conkyrc & conky -c /home/xaba/.conkyrc2 &
Rajottem valamire (remelem) Ossze-vissza kiserleteztem mindennel es rajottem hogy a ".conkyrc2" (amelyikben van az idojaras is) a /root/.conkyForecast.config-ot olvassa be, es mukodik rendesen, csak mindezt nemteszi "automatan" csak terminalbol inditva, manualisan. Hatha ezzel a zorrenettel raebresztek valakit valami mukodo ottletehez. UI: -.conkyForecast.config-nak adtam full jogokat de semmi.
Megoldodott a bajom (nyalaztam a netet rendesen) Szoval: nalam a terminal "gksu" parancsal indul, igy a programok root jogokkal futnak (ha onnan inditom) , mivel ez keson jutott eszembe, utannaneztem a jogosultsagoknak (mivel sima user kent nem mukodott csak ha root jogokkal inditottam) es igy csinaltam meg 1. cp /root/.conkyF* /home/xaba 2. cp /usr/share/conkyforecast/conkyForecast.config /home/xaba/.conkyForecast.config ; cp /usr/share/conkyforecast/example/conkyForecast.template /home/xaba/.conkyForecast.template 3. biztos ami biztos : chown -R xaba /home/xaba (3-s pontnal nembaj ha ezt irja "nem erheto el: Hozzaferes megtagadva") Ha a 2. ponttal másoltad a config fájlokat akkor a /home/xaba/.conkyForecast.config-ot még szerkeszteni kell. a XOAP_PARTNER_ID-t és a XOAP_LICENCE_KEY-t ki kell tölteni avval az értékkel amit a regisztrációval kaptál. Persze nem en jottem ra az egeszre, csak megtalaltam. A lenyeg hogy mukodik es minden OK.