Sziasztok! Egy laptopra telepítettem 10.04-es ubuntut Gnome-mal, mivel kezdő felhasználónak készült beállítottam az automatikus bejelentkezést. Már ekkor furcsállottam hogy nem engedte kiválasztani a felhasználót. Szépen be is jelentkezett. Délután hívtak, hogy hibát ír ki és nem lehet bejelentkezni az op-rendszerbe. A hiba hogy nem tudja felülírni a .ICEauthority fájlt a user könyvtárába. Mondom jó utána járok. Forumok olvasgatása után arra jutottam hogy jogot kell írás olvasás jogot kell adni az adott fájlra, és átadni a tulajdon jogot. sudo chmod +rw /home/user/.ICEauthority sudo chown user:user /home/user/.ICEautority A problémát ez se oldotta meg mert ha konzolba írom be indulás előtt akkor grafikus környezetbe be tudok jelentkezni, de a következő újraindításnál újból kiírja hogy nem tudja felülírni a fájlt. Ekkor gondoltam biztos az okozza hogy nem működik rendesen az automatikus bejelentkezés, hát visszaállítom, hogy kérjen jelszót, de mindhiába mert nem állította vissza, automatikusan próbál belépni. Ezután újra telepítettem a gdm-et, persze ez se segített. Ideiglenesen úgy oldottam meg hogy tudják használni a rendszert hogy a bashrc fájlba beírtam: sudo chmod +rw /home/user/.ICEauthority persze ilyenkor mindig lépkedni kell a konzol és a grafikus környezet között. Ebben kérném a segítségeteket. Köszönöm Rob...
Automatikus bejelentkezés hiba
Ird a parancsot az /etc/rc.local fájlba .
KálmánbátyámSzia beírtam, de továbbra se jó. Szerintem az a gond hogy nem lépteti be rendesen a felhasználót, és ezért nem tudja felülírni ezt a fájlt.
sms777Forditva. Azért nem lépteti be a felhasználót, mert nem a felhasználóé a fájl. Próbáljuk ezt: Csinálj egy futtatható scriptet az /etc/inid.d -ben , adj neki valami nevet, és ird be a parancsot. Aztán csinálj róla egy simlinket az /etc/rc2.d -be, és a linket nevezd át S85login -nak. Ezek a rendszerindulás során lefutó parancsok, scriptek, és elöbb futnak, mint ahogy a Gdm indulna.
KálmánbátyámSzia! Köszi a tippet de sikerült megoldanom. A gond az volt hogy a Bejelentkező képernyő menü alatt kivettem hogy automatikusan jelentkezzen be mint... de ott nem tudtam felhasználót hozzáadni, bejentekzési ablak jelenjen meg az választottam. A másik a "felhasználók és csoportok kezelésénél" beállítottam, hogy kérjen jelszót. Most kér jelszót és működik rendesen. köszi...