[törölve]Konvertáláshoz? Minek akarná azt konvertálni? Ebben a "fájlok írhatóvá tétele"-dologban lehet valami, mert például azt írja, nem én vagyok a tulajdonos. Lehet, hogy csak root jogokkal tudom kiírni? Habár a "többieknek" elvileg ugyanolyan jogaik vannak, mint a rootnak. Itt a kép 1.91.0-es k3b.

andy2.0K2B például nálam lefagyott, újraírható lemez írásánál. Formázásról meg ne is beszéljünk :)

andy2.0A lucid-backports forrás felvételével 2.0.0-ra tudsz frissíteni. :) A "sima" lucid forrásban az 1.91.0 az rc2, azaz nem végleges. Nálam ezek vannak k3b-vel összefüggően: k3b k3b-data libk3b6 libk3b-extracodecs (This package contains runtime libraries for the MP3 and FFMPEG decoder plugin.) A hozzáférések javítására az ntfs-3g alkalmazást telepítsd, remélhetőleg a jogaid is megváltoznak: hasonló rendszerű partícióimmal nincsenek gondjaim. A Gnome Bakert javaslom én is, ha nagyon sürgős az írás.

[törölve]Előfordulhat, hogy így működik, ha a cdrom csoportban engedélyezve vagy, mint felhasználó ... ez nem tudom alapértelmezett-e a rendszeren. Érdemes leellenőrizni.

• [törölve]

andy2.0Nézd már meg, hogy a Beállítások ▹ Modulok-ban ott van-e a FLAC dekódoló a K3b-hez, ill. ki van-e pipálva. Viszont libflac mindenképpen kell. Persze, hogy KELL konvertálnia, hiszen .flac fájlokat kell konvertálnia audio CD formátumra. (De nem tudom, hogy ez a modul be- vagy kikódol-e.) Frissítsd legalább a 2.0.0-ás ra a K3b-t, mert nálam is gondok voltak a korábbi verzióval.

andy2.0Nálam megy a ".flac"-ból CD audio formátumba konvertálás, igaz, nem k3b-vel (mert benyeli a modemem - a Serpentine-el írtam audio CD-t anno, ez egy ügyes kis alkalmazás, de sajnos még nem működik lucid-on...erről van is egy bug jelentés a launchpadon. "Hiba: A következő függőség nem elégíthető ki: python-gnome2-extras (>= 2.14.2-1)" > "Megsérti a meglévő „python-gtkspell” csomag függőségeit; ütközés: python-gnome2-extras (< 2.19.1-4)" tévedtem, nincs még launchpados jelentés, legalábbi nem találom a tegnap látottat...talán elnéztem: https://launchpad.net/+search?field.text=python-gnome2-extras https://launchpad.net/ubuntu/lucid/+package/serpentine https://launchpad.net/ubuntu/lucid/+source/serpentine/0.9-6ubuntu1) k3b "kodekjei" nálam: flac 1.2.1.-2build2 libflac++6 1.2.1-2build2 libflac8 1.2.1-2build2 Megkeresheted - a hiányzó kodekekre hasznos, bár nem teljesen egészséges (alkalmazásra bízni) megoldás - az xcfa konvertáló szoftverrel a hiányzó és "szükséges" kodekeket (francia és angol kezelőfelületű az xcfa)

[törölve]Hogyan lehetne beállítani a k3b-ben, hogy ne vegye figyelembe a mobilinternet modemen? (mert CD-nek látja és a k3b indításakor megszakad a "net") Lehetne SD kártyát tenni a modembe, de nem szeretnék ebbe beruházni és hasznát sem látnám ... Gyanítom, a k3b beállításaiban az "Elérési út" környékén kellene keresgélni, de gondolom a DVD ramom is ugyanott van ... illetve nem értek hozzá.

szitam5270A k3b nálam is hibázik néha,akkor kéri a k3b-setup beállitását.Ugyanolyan dvd lemezt használok azonos gyártótol.

bobi64Lehet karakter kódolási hiba is ... Vagy nem megfelelő pozicionálás (ez nem k3b beállítás, amit idézek): Adat DVD írása: Fájl rendszer: ISO 9660 + Joliet Fájl név hossz (ISO): Max 31 karakter ( Karakterkészlet: ISO 9660 (szabványos ISO CD-ROM) - Korlátozások enyhítése - * Több mint 8 mappa mélység engedélyezése * Több mint 255 karakter engedélyezése az elérési útban Ne adja hozzá a ’;1’ ISO fájlverzió-kiterjesztést * 64 karakternél hosszabb Joliet nevek engedélyezése A lemez címe - ne legyen hosszabb 8 karakternél, javaslom - megadhatjuk a lemez címét ISO9660, és Joliet fájlrendszerben is. A lemez legyen lezárva. (ne lehessen még adatot ráírni. mert az egy újabb szakaszba írja, még egy új "kezdéssel") Remélem mások is hozzátesznek valamit..elég sokan a k3b-t méltatták, mikor a gnome-os írók hibáira kérdeztem rá :) ... merre lehetnek? Nekem egyszer egy Flash Labeles NEC íróm tett így, egy hónappal a magyar garanicia lejárta után...

Kimariteja, egy másik fülre épp most lapoztam át, jó, hogy nem zártam be :) talán ... http://hu.opensuse.org/Dokument%C3%A1ci%C3%B3/SLE10/KDE/21.fejezet legyen ez is. http://k3b.org/

Kimaritemegnéztem a rontott lemezeket. a dvd "lyukhoz" közeli részétől kb. 3 miliméterre kezdi el írni a lemezt, míg alapjáraton nincs ekkora hely hagyva ott egy rendesen megírt dvd-n. mi lehet a beállításbeli hiba? az érdekes az, hogy 9.10-es rendszeren és 10.04-es en is csinálja, de teljesen új telepítés a 10.04, nem hoztam át semmiféle beállítási adatott. az író ugyanaz/ lg /, de gnome bakerrel még soha nem hibázott.

bobi64Atya-gatya ... nem tudom. Írj a k3b-seknek. Ez a legjobb megoldás. (én nem használom a k3b-t, mert benyeli a modemem - mint írtam itt :) majd, ha rájövök, hogyan nem nyeli be ... no, ha lesz időm, írok egy DVD-RW lemezt ;) ) Más: Nekem a FlashLabel használattal volt igen érdekes meglepetésem, egyrészt egy Yamaha szoftverrel tudtam használni az NEC író flashlabel funkcióját (winen volt még és a nero-t nem szeretem), a megírás után derült ki, hogy a Fuji lemez közepe igen nagy átmérőben "papír" ... a nagy írási lelkesedésben, nem foglalkoztam azzal, hogy a szokásos DVD lemezhez képest a Fuji miért nem "biztosít" nagyobb felületet a grafikának ... 2,5 óra volt az írás, a kép negyede lemaradt (papírra nem ír), de a lemez a mai napig megvan, még nem is írtam rá adatot. Mivel az íróm javítás előtt áll (félre van téve, mert nincs rá garancia már), nem vettem új lemezt flashlabeles írásra, persze van működő íróm, egy pioneer, flashlabel nélkül.

"egy tönkretett CD, melynek behelyezésekor a meghajtó valamiféle zetor-traktorral ötvözött flex-hangokat hallat" Az Audacious nem kezeli rendesen az audio CD-t, csak, ha a menüben így nyitod meg: Plugin Service/ Add CD (esetleg Play CD ... nálam ez is működik) A CD ikonra kattintós megnyitást választva ez a szoftver nálam is zetor-szerű hangokat hallat (mármint a hangszóró) - azt olvastam azért, mert nem audio CD-nek látja, hanem ... most nem jut eszembe minek :) ... asszem virtuális meghajtónak. ... nem tudom, ezt javították-e már a készítők. "majd "hiba: nem találhatók hangfájlok a CD-n" hibával zárja a podukciót" Viszont ez még nálam nem volt. Próbáld ki a CD-t más lejátszóval is!

KimariteNem Audacity :) sőt más sem. Ahogy beteszem, nem is ismeri fel, csak a hibát látja.

KimariteBocsi h csak most jelenkezem. Hát nem sürgős :) De különben is húzós napok voltak... De most szórakozok egy kicsit vele.

KimariteMegpróbáltam hozzáadni a lucid-backports-ot a szoftverforrásoknál így: deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu lucid main erre nem indul el a synaptic, ezt írja: E: A(z) 48. sor hibás /etc/apt/sources.list forráslistában (dist feldolgozó) E: A források listája nem olvasható. A hiba javításához nyissa meg a tárolók párbeszédablakot E: _cache->open() failed, please report. illetve a panelen megjelent egy hibajel, ha rákattintok ezt írja: Megoldhatatlan probléma lépett fel a csomaginformációk inicializálása közben. Kérem jelentse a frissítéskezelő hibáját és csatolja a következő hibaüzenetet: 'E:A(z) 48. sor hibás /etc/apt/sources.list forráslistában (dist feldolgozó), E:A források listája olvashatatlan.' Kérlek segítsetek :(