Üdv! LMDE alatt csináltam egy live lemezképet a rendszeremről. Kérdésem az volna, hogy hogyan tudnám ezt az asztali gépemre telepíteni?
Systemback I.
mufyA kapott képet vagy ki kell írni megfelelő módszerrel egy optika adathordozóra, vagy alkalmas segédalkalmazás segítségével egy pendrive-ra kell felmásolni. Utána be kell bootolni az eszközről, el kell indítani a célgépen a Live rendszert. Aztán pedig ha felállt a rendszer, el kell indítani a Systembacket és végig kell menni a telepítés lépésein. Persze ha nem akarsz megadni új adatokat, akkor érdemesebb a rendszermásolást választanod a funkciómenüben. Annyi csak, hogy particionálni egyéb, arra alkalmas alkalmazással tudsz, ilyen például a GParted is.
Nem tudom, hogy hány kínai van közöttetek, vagy, hogy hány kínai használja a Systembacket, de hamarosan elkészül az egyszerűsített kínai fordítása is, hála egy kedves PH!-s fórumtagnak, sheratannak. :-)
új telepitést csináltam 12.04-ből most látom, hogy a rendszerment megváltozott egy kis segitséget kérnék, hogyan telepitsem az új programot?
KendekNem szorosan kapcsolódik, de én ettől a kibibyte dologtól a falra mászok. Miért kellett ehhez hozzányúlniuk? (azon kívül, hogy így eltudnak hazudni egy halom helyet a gyártók) Az idő mértékegységeit nem akarják ilyen bölcs módon szétszabni? (╯ಠ益ಠ)╯︵ ┻━┻
Én meg egy marha nagy segítséget kérek! Egy külön partícióra feltelepítettem a 12.04-et. Fel raktam rá az Nvidia gyári zárt meghajtóját (173.14.31).- Mertem reméálni, hogy ez már fog menni, de nem! Cserébe van egy nem induló rendszerem. Ezen a rendszeren a Systemback-el csináltam egy visszaállítási pontot, de live képet nem. Próbáltam azt, hogy Ubuntu 10.04.4-ről systemback-el készített live lemez segítségével csatolom a 12.04 partícióit, és visszaállítom, de a rendszerjavítás menüben bármit állítok, nem lesz aktív a "Javítás indítása" gomb. Egy párszor már javítottam így rendszert, most nem akar menni, Ugyanez meg van, ha az éles, Ubuntu 10.04.4 alól próbálkozok. A kérdésem az, hogy mit nem csinálok jól, illetve hogy tudom visszaállítani a mentett visszaállítási pontra a rendszert parancssorból, illetve hogy tudok parancssorból csinálni erről a visszaállítási pontról iso képet? Milyen parancsot kell kiadnom?
kukimukiA rendszer javításához a következőket kell tenned: - Indíts egy Live rendszert, vagy egy másik telepített Ubuntut. - Csatold a javítandó rendszerhez tartozó partíció(ka)t a /mnt könyvtár alá. - Indítsad el a Systembacket, majd válaszd a funkciómenüből a rendszerjavítás menüpontot. - Kattints a tallózás gombra, majd tallózd ki a visszaállítási pont tárolási könyvtárát. Figyelj rá, hogy azt a könyvtárat kell megadni, amiben a Systemback alkönyvtár is található, és nem a Systemback könyvtárat kell megadni. Tehát ha a /mnt/home könyvtárban található a Systemback alkönyvtár és az alatt van a visszaállítási pont, akkor a /mnt/home könyvtárat kell kitallózni. - Ha minden jól ment, akkor aktívvá válik a javítás indításához a gomb, már csak meg kell nyomnod és elindul a rendszer javítása.
KendekKöszönöm, sikerült, ismét kiderült, hogy én voltam görbe! A tapasztalat: Nvidia fx5200-as kártya 12.04 alatt sem megy zárt meghajtóval. Cserébe a rendszer látja zárt meghajtó nélkül dvi-d csatin keresztül az lcd tv-t. Parancssorból hogy tudom megcsinálni a visszaállítást, és a lemezképet?
+1 erre muszáj feliratkoznom.... csodálkoztam is, hogy egy ideje nem jelenik meg új hozzászólás a rendszermentes bejegyzésnél Köszönet érte, és biztosan jelentkezek kérdésekkel is
Nah, úgy néz ki, hogy kb. így fog kinézni az új partícióbeállításos rész. Ha valakinek nem tetszik benne valami, akkor most szóljon. :-)