Sziasztok!Van egy olyan kérdésem,hogy adott egy portable játék amit egy .exe fájlal lehet elindítani wineal,na most van olyan hogy parancsikon létrehozása,és a mappán belül létrehozza,de ha azt kirakom az asztalra nem indul el dll hibával,a mappán belül működik. Hogy lehetne létrehozni egy parancsikont amivel indulna a játék közvetlen az asztalról,ne kelljen mindig belelépni a mappájába?
Parancsikon az asztalon portable progi
A ~/.local/share/applications/wine mappában körbenéztél? Ami itt található, az a többi program ikonja között is megjelenik (Ubuntu-ban a Dash-t értem ezalatt).
Nyisd meg az asztalon levő .desktop fájlt (amivel duplaklikkre indulna a program) egy szövegszerkesztővel. Az Exec= kezdetű sor elé írd be, hogy: Path=/a/mappa/eleresi/utja Értelemszerűen cseréld ki arra az útvonalra, ahonnan indítva működik. Ha ezzel nem megy, akkor van még ötletem, de így mennie kéne :)
gyarakilaszloIgen benne van a wine mappában,de ez egy ubuntu alapú cucc,és nincs benne dash.
trombipetiEzt nem lehet megnyitni szövegszerkesztővel,egy linket csinál az eredeti parancsikonból(DOS/Windows futtatható ),és az csak wineal megy.Na most amúgy rendben megcímzi tehát a link célja az ott van ahol kell,de mégsem megy.Így néz ki;asztal
trevenNem tartom valószínűnek, hogy nem lehet, inkább azt, hogy te nem tudod. Indítasz egy szövegszerkesztőt (Gedit, Pluma, stb. kinek mit ad a rendszere :-)), aztán Megnyitás és ott szépen megkeresed az Asztalodon a kérdéses *.desktop nevű „fájlt”. Mikor belenézel valami ilyesmi kell legyen benne: #!/usr/bin/env xdg-open [Desktop Entry] Version=1.0 Type=Application Terminal=false Icon[hu_HU]=mate-panel-launcher Name[hu_HU]=WhereIsIt.exe Exec=/media/htibi/KatTab/WhereIsIt/WhereIsIt.exe Name=WhereIsIt Icon=mate-panel-launcher A (lehetséges) folytatást már fentebb írták.
trevenA probléma inkább az, hogy te hoztad létre, nekünk azt mondod parancsikon, közbe meg nem is tudod mi az. Ez nem parancs ikon Sose volt. Csinálj egy rendeset.
bartasziliHát pont ez a problémám,azért írtam mert létre akarok hozni egyet,ez volt az alap kérdésem hogy hogy tudnék létrehozni egyet.
trevenAz ott található parancsikont kimásolva az Asztal mappába sem indul?