"arra sem sikerült rájönnöm, hogyan kell csökkentett módban indítanom a rendszert..." A képed alapján a rendszer ezt megoldotta helyetted.

petlexMa reggel ugyan ezen csomagok frissültek nálam is, 18.3 Xfce 64 bit kiadáson. Gond nélkül, kikapcsolás-bekapcsolás után nem jelentkezik a témaindító problémája.

file /home/andy/.Xauthory does not exist Kié az .Xauthory? Arra gondoltam, hátha a rooté. Mindenesetre egy

sudo chown -R andy:andy /home/andy
    parancsot talán érdemes megpróbálni. Sok kockázata nincs.

emergelekNem teltek be, amin a rendszer van az egy 120 GB-os SSD, és 15 GB vab használatban. A másik kettő két adattároló vinyó.

a mesterNem oldotta meg, a konzolt én hoztam elő. Ha az OK gombra kattintottam, beadta a bejelentkező képernyőt, ahol nem találtam csökkentett módot, csak simán bejelentkeztem VOLNA, de ugyanazt a hibát adta be csak.

csuhas32Vajon a klasszikus sudo-gksu probléma lesz? Az a fájl magától nem tűnik el.

petlexKöszönöm, ez volt a megoldás. Nem gondoltam volna, hogy egy (hivatalos!) virtualbox-frissítés ilyen hatással lehet... Igaz azon is elcsodálkoztam, hogy egyáltalán alapból fent van a virtualbox. Mindenesetre leszedtem, és így simám elindult a rendszer. Még egyszer köszönet!

a mester:D Ja, hogy itt ez azt jelenti? Én arra gondoltam, hogy a grafikai effektek (compiz) nélküli módot jelenti.

Ennyivel később: 4 év