Sziasztok! A systemback nevű alkalmazást szeretném telepíteni csak az a probléma, hogy se deb, se apt sincs a manjaro-ban mivel arch linux. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne használni esetleg? Eddig az ubuntun használtam és megszerettem,de nem tudom egyszerűen lefutattni.
Manjaróra Systemback telepítése
Az nem fog menni, mert Debian-Ubuntu rendszerekre lett készítve. Az Arch rendszerek picit másabbak.
Szia! https://gitlab.com/Kendek/systemback
Manjarora nem tudom, de valószínűsítem, hogy ott is működik a Kendek-féle script, ami tökéletesen futott másik Arch disztrón. Mármint úgy, hogy visszaállitási pont készítése és rendszer visszaállítás. A Gitlabon megtalálható a script. Viszont az eredeti Systemback más funkcióit ez a script nem tudja, (pl:rendszermásolás, live usb iso készitése) és nem is telepíthető Arch-ra.
Én is Manjarót használok(Cinamon-nal, plazmával, saját ikonkészlettel). Sok remastersys-es, rendszrment-es és systemback-es CD/DVD-m van. Nem tudom miért, de erre az Arch alapú disztróknál nem merült fel igény.
ububoxVégül arra a döntésre jutottam, hogy ubuntut visszateszem inkább. Manjaro-t csak próba képpen tettem fel,mert láttam hogy sok embernek tetszik és kipróbáltam,de bevallom nekem nem tettszet jobban mint a lubuntu. Azthiszem maradok a lubuntunál. Eddig az összes linux distró közül a lubuntu volt a legjobb(nekem). Köszönöm mindenki válaszát! :D