Van egy fejlesztőkártyám, ami USB-n csatlakozik a géphez, CDC soros port is van. A dmesg | grep tty ttyACM0: USB ACM device-ként mutatja. Win soros terminálprogramok elindulnak, de ott csak Comx-et tudok, lehet állítani. Meg tudom nézni, vagy be tudom állítani, hogy melyik Com-nak felel meg? Működhet ez így?
Wine soros port terminal
Szerintem első lépésként azt kellene tisztázni, hogy akkor Wine alatt akarod használni vagy Ubuntu alatt?
lev258A programok írása Ubuntu-n ( Eclipse) , debug-ra akarom használni a soros portot és ha működne a megszokott windows-os terminál programot wine-al. Ha windows alatt csatlakoztatom a kártyát akkor megjelenik az eszközkezelőben egy soros port is (Comx), amire rá tudom állítani a terminál programot. Tudom, hogy Linuxra is vannak, de ha működne, ragaszkodnék a megszokotthoz.
triton1009Még mindig nem világos, de biztos én vagyok bonyolult. - van egy fejlesztőkártyád, talán ezt programozod - eklipszben, ubuntun? - van a kártyának egy debug kimenete, ahol terminálra tud írni - terminált vindózra akarod dugni, mert -- a másik gépen vindóz fut? -- ezen a gépen, ahol ubuntu van? Hány gép, hány kártya, hány port... hány kérdés :(
triton1009Köszi, közben sikerült rátalálnom a megoldásra a Wine leírásban: ls -l ~/.wine/dosdevices/ megmutatja: lrwxrwxrwx 1 linux linux 12 ápr 17 11:09 com33 -> /dev/ttyACM0
a mesterBocsánat, valószínűleg rosszul írtam le a problémát: a fejlesztőkártya USB portos, programozni, debug-olni lehet az eszközt + megjelenik egy soros port is, amivel az írt programból tudok kommunikálni egy terminál programmal(pl. putty). Ezt ubuntun használom és működik. Annyit szerettem volna, hogy a Bray terminal programot tudjam használni erre a célra wine-vel indítva, de nem tudtam a soros port azonosítóját, mert ott csak com-ot lehet választani.
triton1009Ha mindenképpen Wine alól akarod használni, akkor annak kell utánaolvasni. Ugyanis a Wine finomhangolásával tudod elérni, hogy a soros portot átvegye a rendszertől és kapjon egy COM azonosítót. Látom már sikerült.