Üdvözletem mindenkinek ! A PC-mben Kingston A400 120 Gb SSD-re telepítettem a rendszert. Előtte a Windowsos HDD-t leválasztottam, a BIOS-ban a SATA beállítást IDE-ről átállítottam AHCI-re (mert ezt olvastam vhol).. Telepítés beállításkor a merevlemez törlését választottam, partícionálás nélkül.Telepítés végére az az üzenet fogadott, h a telepítés összeomlott. Aztán újraindítás után - érdekes módon - a telepített rendszer rendesen bejelentkezett. Elkezdtem az alkalmazásokat telepítgetni és még az elején abba futottam, h a GDEBI csomag kezelőt nem sikerült felrakni. Az üzenet szerint ezen a rendszeren nem támogatott. A korábbi HDD-men u.ez a rendszer volt, akkor nem volt gond a GDEBI-vel. Itt már leálltam a további beállításokkal, telepítésekkel. A gépemen H61M - USB3 alaplap és 8 Gb RAM van. Az SSD-t a SATA kábellel az alaplaphoz a 0 jelölésű csatoló ponthoz kötöttem. Nem tudom, mit csináltam rosszul. A GDEBI mégiscsak kéne.

A letöltött ISO, valamint a kiírt telepítő volt ellenőrizve? Mert könnyen lehet, hogy hibás, azért vannak gondok. A GDebi-t honnan (hogyan) telepítetted?

lev258A GDEBI-t mindig a SZOFTVER alkalmazásból. Onnan kényelmesebb. A telepítő ISO már régóta DVD RW-n van. Reggel azzal kezdem, h másik lemezre írom.

tonyka56Szerintem próbáld meg terminálból is telepíteni. Hátha kiír valami részletesebb üzenetet, amin el lehet indulni.

tonyka56Sajnos már nincs reggel, de azért... Kiírás előtt a letöltött iso file-t ellenőrzeni szokás. És illik. És kéretik. De ha ez az ellenőrzés el is maradt, a megírt telepítő média képes leellenőrizni önmagát. Ezt egy Ubuntunál az EFI módú bootolás után látható GRUB menu alsó sorában találtam meg, "check disk for defects" szerű címmel. Elindítva a rendszer szépen komótosan ellenőrizgetni kezdi a komponenseit, majd a végén kiírja, hogy "Errors found in 1 files" és felajánlja az újrabootolást.

a mesterTeljesen igaz. Másik lemezre írtam - immár ahogy kell - végigment a telepítés gyorsan. Csak hát a hálózati kapcsolat kukult meg. Átmentem egy laptopra, onnan töltöttem le a 20.04/2 verziót(xubuntu.org) és ott írtam ki. Most már - sokadszor - végigmentem és lőn csoda. Pöccintésre indul, GRUB menü a helyén, GDEBI is van, kapcsolat is van, lehet garázdálkodni. Ezt a hetemet Mr. MURPHY -nek ajánlom. Már hétfőtől nyűglődött a gépem: kínosan lassan töltődött be, a képernyő felbontás is lezsugorodott, a BIOS-ba sem tudtam bemenni. Azt gondoltam, h az alaplapnak vége, de kivettem a régebbi HDD-t és mindjárt megjavult. A leszerelt vinyó = kuka. Tehát apró, banális probléma lett a nagyból, a helyreigazítást köszönöm MINDENKINEK.

Ennyivel később: egy év