Remélem ez a statisztika egyre feljebb tornázza magát, végre kezd valóssággá válni a szabad szoftver állom. Csak igy tovább! 1 % Felett a Linux: http://itcafe.hu/hir/linux_rekord.html
1% felett a Linux
Nem biztos, hogy olyan jó hír ez.
t400Én többet mondtam volna ha valaki megkérdez, legalább 4-5 % -ot de nagyon jó fejlődés, így tovább :)
hát szép fejlődés. ( vajon mért van az hogy sok őslinuxos "bepánikol" ha szóba kerül hogy egyre tőbben használnak linux-t?)
Dattiszerintem azért, mert ha elterjed, akkor nagyon sok 1.0-ás user kezdi el használni, a hozzájuk tartozó szakértelemmel együtt. Ennek következtében majd elterjed pár olyan eset, hogy milyen szar mer hogy leengedte véletlen törölni az XY mappát, és most nem tölt be. Ja, hogy rootal volt bent? Ja hogy jelszavát kérdezte, és ő meg beírta? Ja hogy kiírt valamit, és b@szta elolvasni? Ebből következik a rossz hírek keltése, meg hogy aki linuxot használ, az biztosan hülye :) Szerintem ezért :)
inverzstickhát lehet, de ez ezzel jár, hülyeség ellen nincs orvosság!
inverzstickA sok 1.0-as user között viszont ott lesznek azok a wines geekek is, akik eddig különböző okokból nem fedezték fel maguknak a nyilt forráskódot. Belőlük profitálni fog a szabad szoftver világ.
Tök felesleges ilyen statisztikákat nézni, a NetApps-t meg különösen. Gyakorlatilag azt mutatja a statisztikájuk, hogy 100 millió fölött van a MacOS részesedése, mert valahol 1 milliárd pc van jelenleg (esetleg 1,5). Az 1% Linux azt jelentené, hogy a Fedora 8-10 milliót, az Ubuntu 8+ milliót és a többi disztribúciót együtt vegyük mondjuk összesen 30 milliónak. Ennek alapján visszaszámolva viszont 300 millió MacOS lenne és 3 milliárd gép. Valahol valami bibi van.
[törölve]
Wow! 1%? Tényleg? Honnan vették a statisztikát? Csak arra akarok kijukadni, hogy szinte teljes lehetetlenség megmérni, hogy mennyien használnak desktop GNU/Linux-ot. szerk.: plusz nem is érdekel, hogy mennyien használnak. Ez csak az üzletembereknek szükséges adat, a piaci részesedés.
Sziráki Tamásvalahol elvesztem a szamokban, mert nem ertem, ez hogy jott ki neked? ha 1 mrd pc van akkor annak az 1%-a 10 millio. hogy jon ide 8-10 millio fedora es tobb mint 8 millio ubuntu, nem ertem :)
sorhasNálam is van pár sötét folt a levezetésben. :) Egyébként az Ubuntus és Fedorás számokat pedig a két disztribúció készítői nyilatkozták arra a kérdésre, hogy körülbelül mennyien használhatják az általuk fejlesztett operációs rendszert.
ricsi-pontazigy mar vilagos. "informaciohianyom" volt :) viszont akkor a felteves is lehet teves. marmint az 1 mrd pc. eleg kevesnek tunik ez nekem
uhh,én örülök neki nem haragudtok ha hozok +usert?
sorhaslehet, 2 milliárd. akkor 200 millió MacOS? és igen, ricsi-pontaz írta a nyilatkozatokat. A lényeg, hogy hiszem az 1%-ot, nem hiszem a 100-200 millió Mac-et. Nem hiszem el ezt a statisztikai adatot. :) ha meg mégis így van, akkor bocsi. :)
Sziráki Tamásstimmel azt en sem :)