phoenixAttól függ, hogy melyik oldal statisztikáit nézed. 4,8%

eszesEzt globálisan kell nézni. A global majd vagy 5 év múlva lesz 4.8%.

eszesJaj ne.... Az android még az ARM architektúrán sem nevezhető just worksnek, akkor mit mondjak az X86 portjára ahol sokkal szélesebb a hardverpaletta...?

Luth3rMivel méred globálisan? Bemész minden egyes házba, és valamilyen teljesen egyedi azonosító alapján felvésed, hogy melyik gépen milyen OS fut? És ha kettő is fut rajta? Az ilyesmit lehetetlen megmondani.

RitanaAkkor örülj neki mert ez a pozitív véglet és a tapasztalat szerint nem ez a tipikus.

Luth3rNem tudom, nekem a telefonon pl. just works. Kijött a gyárból, bekapcsoltam, működik. Néha érkezik frissítés, azt nekem kell telepítenem, de gyakorlatilag egy gombnyomással indul az egész, és a végén egy friss rendszer köszön vissza rám. Tablet szintén. Valamit rosszul csinálok?

eszesAbout our Methodology: We collect data from the browsers of site visitors to our exclusive on-demand network of HitsLink Analytics and SharePost clients. The network includes over 40,000 websites, and spans the globe. http://www.netmarketshare.com/faq.aspx#Methodology Erről sem mondható ugyan, hogy 100% global, de a 40.000. partnerével azért közelebb áll hozzá, mint a W3school teljesen egyoldalú felmérése. Ráadásul utóbbi látogatói, nagyrészt fejlesztők, akik egyrészt megint csak nem átlag felhasználók, másrészt a köreikben köztudottan elterjedtebbek az "alternatív operációs rendszerek".

Luth3rÉn ezt 50%-nak sem mondanám. Ebből nem lehet levonni semmit. Lehet a világ másik fele meg 100%-ban Linuxot használ. (Persze sarkítottam, de ez a lényeg.)

eszesNem értesz. Mikor van egy nagy gyár az jó eséllyel ráoptimalizálja az OS-t a hardverére, vagy aszerint válogatja meg a felhasználandó alkatrészeket, hogy azt a linux kernellel felvértezett Android majd faszán ki tudja hajtani. A kínai dzsunka taboknál ez már nem annyira igaz, egyrészt nem fordítanak elég időt a rendszer bugtalanítására, másrészt sokszor mellényúlnak hardverügyileg is. Gondolok olyan esetre (true story) hogy például van a tabnak előlapi kamerája, de videóhívásra alkalmatlan, mert a skype nem látja (rendszerszinten nem kap róla infót). Ilyen van pl a Bluepanther Thunder MID-el. Visszakanyarodva a témához: Elhiszem, hogy a telefonod just works, de itt optimális hw összeállítás+ráhangolt sw comboról beszélünk. Általánosságban nem mondhatjuk, hogy az Androidot feltolod bármilyen notira/asztalira és az frankón fog menni.

eszesaz utolsó hozzászólás óta telt el vagy 51 hét. :D Erre utaltam. Tehát ez a fórum nem frissült egy éve.

Luth3rNem kell kínai dzsunka tabot venni (igazából semmi kínai dzsunka cuccot nem szabad venni). Nem is kell bármilyen gépre feltolnod az Androidot. Ha nem értesz a számítógépekhez, és csak netezésre, mozizásra kell, vegyél kész terméket, amin már fent van az Android. Pl. tablet. De van ilyen "asztali" gép is. Sőt! A nappaliba is kidobhatsz egyet, a TV-re kötve. Nem kell mindenkinek szakértőnek lennie, de akkor ne használjon már olyan rendszert, ami szakértelmet követel. (A Linuxok nagy része ilyen, valamint a Windowst se bíznám akárkire.)

eszes50%? Remélem a Wikinek jobban hiszel :) Ott is le van írva a sok forrásból származó statisztikai metodika, olvasd el érdekes...

Luth3rÉlt valahol, valamikor egy Winston Churchill nevezetű úriember. Neki tulajdonítanak egy elég érdekes gondolatot a statisztikákról, csak most nem jut eszembe... Egyébként majd pont a Wikiben bízok meg vakon. :D

eszesEz pontosan így van, de ezt meg te írtad: A Chromebook just works. Amire az Android felbütykölhető, just works. A desktop thread-be. Lássuk be ez még csak ábránd. Ráadásul nagyon távoli.

eszesHát ez... :D:D:D Már nem tudom akkor mit linkeljek :D

Luth3rFogadjunk, hogy állítok össze neked olyan minőségi hardverekből álló gépet, amin megy az Android. A kínai utángyártott ipari hulladékokat azért ne vegyük már figyelembe sehol se. Ennyi erővel akkor otthon farigcsálok egy videókártyát, és kijelentem, hogy milyen sz*r a Windows, hogy nem működik rajta.

Luth3rSemmit. Nem tudsz olyan statisztikát linkelni, ami valóban hiteles és figyelembe lehet venni. Egyik statisztikával meg lehet erősíteni egy kijelentést, míg a másikkal pont az ellentétét. Semmire sem jók a statisztikák, csak a nép előtti villogásra.

eszesNem erről van szó. Arról beszélünk, hogy ha téged a haver felhív, hogy szétidegelte valami kis szarság az otthoni win7-es gépén, akkor nem mondhatod neki, hogy tegyél rá pajti egy androidot és azzal tutira elmúlnak a problémáid. Fogalmazok máshogy is hogy érhetőbb legyen: Nem kérdés, hogy össze lehet-e válogatni olyan hardvereket, amin faszán fog menni a droid. De itt a meglévő piaci részesedésről beszélünk. A meglévő hardverekre pedig nem tudsz általános, tutira buheramentesen működő alternatívát ajánlani. Mert ott még nem tartunk.

Luth3rAkkor megmondom a havernak, hogy vegyen egy tabletet, mert hülye a számítógépekhez. Azt nem látják be az emberek, hogy 0 informatikai tudással nem tanácsos számítógépet vásárolni. Ugyanez igaz az élet más területeire is, és ott érvényesül is ez a szabály. Pl. nem értek a daruk kezeléséhez, így eszembe se jut, hogy venni kellene egy darut, mert milyen jó már, hogy bevásárlás után nem kell a lépcsőn cipelnem a szatyrokat, hanem simán beemelem az ablakon. Ha nem tud normálisan üzemeltetni egy Windowst vagy mondjuk Ubuntut, akkor ne vegyen számítógépet. Vagy ha mégis megteszi, akkor ne hangoztassa már a véleményét, hogy egyik vagy másik rendszer milyen sz*r, mert egyáltalán nem releváns a véleménye. Én sem véleményezem a darukat. Remélem nagyjából érthető, hogy mit szeretnék mondani.