kukimuki"Viszont az átlagos otthoni felhasználók nem fognak benne sok örömet találni, mivel akit nem vonz a számítástehnika, az nem fogja örömét lelni benne." 1. Baromira nem érdekelnek eldugott oldalakra kényszerből megírt cikkecskék. 2. Ami zavar: ha nekem úgy írnak, hogy megnehezítik az olvasást (lásd antik tantum polgártárs). 3. Ami zavar: ha idelinkeli a semmitmondó, félbehagyott, diszklekszikás 'hóm' lapját.

kukimukiSose láttam még ezt a lapot, pedig én aztán minden sz@rt képes vagyok elolvasni... Ki a fenét érdekel, hogy köhög a bolha valahol ? Szóltak neki, kéne egy cikk, aztán írt a tudása szerint. Őt minősíti... Ez olyasmi színvonal, mint " ledobta bugyiját a világsztár, katt ide, megnézheti " És ha katt oda, ott a bugyi...

kukimukiErősen Linux-párti vagyok, azonban sajna sok mindenben igaza van. Hiába van a Synapticban 31233 csomag mikor azok nagyobbik része pl. lib. ;) Ezzel szemben a Sourceforge.net-en is egyforma mennyiségű a progi van Linuxra és Windowsra. Ezen kívül bármelyik programgyűjtő oldalra mész, messze többségben vannak a Windowsra írtak.

Sziráki TamásSokat köszönhet ma, a Windows a nyílt fórráskódnak. Nálam úgy szokott kinézni egy Windows telepítés, hogy felkerül a rendszer, ezután Libreoffice, notepad++, Firefox, Chorme, Thunderbird, Avast, FoxitReader, winzip. Az utóbbi időben gondolkodtam ezen, hogy ezek lényegében nyílt forráskódú programok. Általában portolják őket linuxra is :D Az hogy Windowsra van írva, az egy dolog, ott van a fizetőképes kereslet. Nem jó az előző mondat, mert egy programot egy Neumann elvű számítógépnek le kell tudnia futtatni. Ezek általában lefutnak Linuxon is :D. Csak az átlag Win usernek lövése sincs erről, nemhogy a linuxról.

lujosLátom figyelsz és olvasol! Elég régen volt 2009 ;)! Nekem win alatt hiányzik a parancssor, és marha lassú egy progi telepítése. Lásd a LO-t megkeresem a neten, letöltöm, kattintok, figyelek, malmozok, és nem látom mi történik, míg linux alatt egyszerűen bepötyögök a terminálba egy rövidke parancsot pl. pacman -S libreoffice / apt-get install libreoffice és szépen végignézem az alatt az egy perc 14 másodperc alatt mit is telepítek! Nekem nem felhasználóbarát egy szoftvercenter egy akármi! Bonyolult lassú és nem látom , ha esetleg valami hiba lép fel a telepítés során! Lásd miről beszélek egy kép az opera telepítéséről!

szistiha belevesszük a mostani androidos telefonokat is az biztos megdobja a százalékot kb:3%-4%-ra

bloodriverSőt. Ha az androidot beleszámoljuk én még ennél nagyobb számokat is sejtek. Viszont ... Kéne egy bárki számára könnyen elérhető és stabil android futtatható réteg bármilyen klasszikus linux disztróhoz, amiben alapból elérhető a Market/Google Play/vagy nem is tudom minek hívják újból. Annélkül hiába mondjuk, hogy az androiddal együtt a linux X%-ot képvisel, ha a linuxszal használt asztali számítógépeken ebből nem származik senkinek semmi előnye.

giorgioEpp aztán láttam hogy, régi bejegyzés, de már késő volt és rányomtam a +1-et....nem is tudom miért nem tötölték már ezt a témát... Igen a parancssor jó dolog, de sajnos pont az említett hiba/hibák miatt is kell linuxon. Ugyh. egyetértek veled is. Vagy itt vannak pl. az úgynevezett "segmentation fault" nevezetű hibák amikoris rosszul fordítanak le egy programot...Ilyennel pl,. windows alatt nem találkozhatsz. (báris nálam sose fordult elő) Különben meg pl. synapticban is van parancsor kimetet, szépen látszik mi települ, hogyan és hova!

Ennyivel később: 5 hónap

CruelAngelaz új android állitólag megy hagyományos egérrel és billentyűvel is... nem próbáltam... de elmosódik a határ az érintőképernyős és az asztali gépek közt.

• [törölve]

kukimukiÍrtam kommentet a cikkéhez.

• [törölve]

napköziPedig csak emiatt regisztráltam. Nem figyeltem a dátumot. Azt láttam hogy ide az ubis fórumra ma lett beküldve a link, elolvastam, aztán válaszoltam...

• [törölve]

napköziHm, igazad van, ezt is elnéztem. Biztos mert közben az asszonnyal cseteltem. És ő szegénykém rém lassan gépel, így miközben várok a válaszaira, nézegetem a fórumokat is. Hát ez bezavart. Van ez így. Sebaj, ennél fontosabb dologban soha az életben ne tévedjek...

Ennyivel később: egy év

karmesterEltelt egy év. Most hány százalékon állunk? - a saját egyik oldalam elemzésében 25% jön linux alól látogató - de nekem több linuxos ismerősöm van... igy ez nem vetithető ki a világra.