szistiha belevesszük a mostani androidos telefonokat is az biztos megdobja a százalékot kb:3%-4%-ra

bloodriverSőt. Ha az androidot beleszámoljuk én még ennél nagyobb számokat is sejtek. Viszont ... Kéne egy bárki számára könnyen elérhető és stabil android futtatható réteg bármilyen klasszikus linux disztróhoz, amiben alapból elérhető a Market/Google Play/vagy nem is tudom minek hívják újból. Annélkül hiába mondjuk, hogy az androiddal együtt a linux X%-ot képvisel, ha a linuxszal használt asztali számítógépeken ebből nem származik senkinek semmi előnye.

giorgioEpp aztán láttam hogy, régi bejegyzés, de már késő volt és rányomtam a +1-et....nem is tudom miért nem tötölték már ezt a témát... Igen a parancssor jó dolog, de sajnos pont az említett hiba/hibák miatt is kell linuxon. Ugyh. egyetértek veled is. Vagy itt vannak pl. az úgynevezett "segmentation fault" nevezetű hibák amikoris rosszul fordítanak le egy programot...Ilyennel pl,. windows alatt nem találkozhatsz. (báris nálam sose fordult elő) Különben meg pl. synapticban is van parancsor kimetet, szépen látszik mi települ, hogyan és hova!

Ennyivel később: 5 hónap

CruelAngelaz új android állitólag megy hagyományos egérrel és billentyűvel is... nem próbáltam... de elmosódik a határ az érintőképernyős és az asztali gépek közt.

• [törölve]

kukimukiÍrtam kommentet a cikkéhez.

• [törölve]

napköziPedig csak emiatt regisztráltam. Nem figyeltem a dátumot. Azt láttam hogy ide az ubis fórumra ma lett beküldve a link, elolvastam, aztán válaszoltam...

• [törölve]

napköziHm, igazad van, ezt is elnéztem. Biztos mert közben az asszonnyal cseteltem. És ő szegénykém rém lassan gépel, így miközben várok a válaszaira, nézegetem a fórumokat is. Hát ez bezavart. Van ez így. Sebaj, ennél fontosabb dologban soha az életben ne tévedjek...

Ennyivel később: egy év

karmesterEltelt egy év. Most hány százalékon állunk? - a saját egyik oldalam elemzésében 25% jön linux alól látogató - de nekem több linuxos ismerősöm van... igy ez nem vetithető ki a világra.

kacsrikA netmarketshare felmérése szerint 1.65%. Amíg az összes linux desktop release egy bughalom, nem is kell nagy eredményre számítani. Bár a steam törekvései azért reményteljesek....

Luth3r" az összes linux desktop release egy bughalom," Mire gondolsz konkrétan..?

RitanaArra gondolok, hogy a felhasználói igények nagyon sokat változtak az utóbbi időkben és ezt nem követték kellőképpen a linux kiadások. Ha szétnézel ezen a fórumon is 90%-ban hibákról, bugokról szólnak a topicok.

Luth3rPersze, mert azt senki se jelenti be, hogy jaj de jó, ez meg ez hogy működik. A többiek meg \o/ jelekkel, és hatalmas ovációval kommentelnék a bejelentést.

eszesNekem most működik! :-) (De nem áll szándékomban mostanában újraindítani. :-D )

eszesIgen ez jogos is. Viszont szerinted mennyi új felhasználó veszi a fáradságot arra, hogy probléma esetén megkeresse ezt a fórumot, regisztráljon, topicot nyisson, leírja a gondját, aztán végigpróbálgassa az ajánlásokat? Hát elég csekély százalék. Az viszont már életszerűbb, hogy megveszi Pistike 1.0 a laptopot amin gyárilag linux van, nemsikerül valamit összeraknia, mert azt se tudja milyen rendezvényen van, átviszi a szomszédba Pistike 2.0-hoz aki legyalulja és ráhúzza a Win7-et...