Nekem is fagyni szokott sajna néha. Több esetben sikerült a rendszerfigyelőből az operapluginwrapper-t kilőni és az segített. Volt olyan is, hogy csak az opera folyamat kilövésével javult meg. Fagyást a flash tartalmú oldalak okoznak neki és párszor találkoztam azzal is, hogyha bezártam egy fület, akkor bezárt az egész Opera. Újraindítottam a progit és ekkor a honnan folytassuk párbeszédablak jött be, tehát ténylegesen összeomlott. Eléggé érdekes. Opera 9.63

nagy.zsoltNem kell restart. Nyitsz egy konzolt, killall -9 opera Vagy ps -A, ezzel kilistázod a futó folyamatokat, és megnézed a pontos nevét. A -9 kapcsoló a killallnál kényszerítés. Még valami: Van sima kill is, de az után a folyamat számát kell beírni. Pl a wine-nál nekem nem mindig akarja az exe-t lelőni a killall, ezért a számát ölöm le. Azt is visszaadja a ps -A, a sor legelején. Ennyi.

hoviktorMár megjelent a 10-es, de még alpha. Esetleg kipróbálhatja az, akinek a korábbiakkal gondja lenne: http://www.opera.com/browser/next/

Próbaképpen letöltöttem a 10-es Operát (opera-static_10.00.4102.gcc4.qt3_i386.deb). Tapasztalatok: -telepítés símán zajlott -indítás után megtaláltam a 12! eddig beállított gyorshívómat -könyvjelzőim rendben -szinkronizálás él -mutatja az eddig letöltött dolgokat is, bár ez mellékes -hírcsatorna beállítás ok -levelezőt nem használtam -mintha gyorsabb lenne, de ezt csak halkan mondom -betűtípusok is mintha jobbak lennének -Youtube két fülön futtatva videót ~90% procihasználat és nem fagy (flash 10.0 r15) -volt egy oldalam, ahol állandóan be vagyok jelentkezve, az is megmaradt bejelentkezett állapotban -a magyar nyelvet elfelejtette, de letöltöttem a nylevi fájlt: http://www.opera.com/download/lng/960/ouw960_hu.lng és újra megadtam neki az útvonalat. azóta az is ok. Igazából a flash-re és fagyásra leszek majd kíváncsi, mert eddig előfordult gond. Kíváncsi leszek, milyen lesz a végleges verzió. Nem szoktam általában ilyen állapotút felrakni a gépre, de most tesztelni akartam.

Nálam még mindig beteg lassú a Foxhoz képest.

phoenixAz viszont nálam akadt... Nem fagyott, csak akadt, lassult, és bizonyos oldalakat hibásan jelenített meg a 9.63-hoz képest. De érdekes módon ezt cpu, és memóriazabálás nélkül.

Nekem van olyan, hogy több mint 120 lap van megnyitva 3-4 ablakban (Opera 9.63) és fut minden különösebb lassulás, gond nélkül, a Firefox nem hiszem, hogy tud ilyet. A processzorhasználat gyakorlatilag nulla, mert csináltam a panelra egy ikont 'killall operapluginwrapper' paranccsal és ha látom a rendszerfigyelőn, hogy nagyon felmegy a procihasználat, akkor lenyomom és visza is megy nullára. A reklámszervereket meg hostban illetve a jobb klikk -> tartalom blokkolása menüben le kell tiltani, mert azok flashelnek nagyon, bár a 10-es flash-sel szerintem sokat javult, egy Youtube videó 30%-ot fogyaszt a prociból, kettő meg 60%-ot(AMD 2600+ Barton, 1,92 GHz) de egyszerre úgyis csak egyet nézek.

brother120 lap? Nálam általában 20 körül van megnyitva és akkor is 0% a cpu használat.

brothera Firefox nem hiszem, hogy tud ilyet 120-at FF is siman viszi (normál lapok, mind különböző). Több is volt már megnyitva. Annyi a különbség, hogy FF alatt nem kell killall, meg minden reklámra külön kattintgatni és host fájlt szerkeszteni, hanem felraksz 2 kiterjesztést fél perc alatt, és a Flash- és a reklámkérdés meg is van oldva.

Attila"meg minden reklámra külön kattintgatni" Operánál sem kell..

Telepítettem én is az Opera 10-es változatát Ubuntu 8.10-re. Letöltöttem hozzá a hu_10_alpha nyelvi fájlt is. Be is tudom állítani a magyar nyelvet, de amikor bezárom és újraindítom az Operát, akkor újra csak az angol menü jön be. Tud-e valaki olyan megoldást, hogy a nyelvi beállítások megmaradjanak.

Ennyivel később: 24 nap

znandorSzerintem próbáld meg most...Alapból rajta van a magyar...

Üdv. A kérdésem az lenne, hogy tudnám az Operát alapértelmezett böngészővé tenni. Xubuntu Hardy vagyok. Igazából azt szeretném, ha Thunderbird-be vagy OpenOffice-ba rákattintok egy linkre akkor ne a Firefox nyissa meg, hanem az Opera. Amiket eddig végrehajtottam : - Beállításkezelő/Kedvenc alkalmazások Webböngésző - Opera kiválasztva. Hatása semmi. - terminál : sudo update-alternatives --config x-www-browser itt kiválasztottam az Operát, hiába. Volt ez is : sudo dpkg-reconfigure mozilla-thunderbird Köszi előre is a tanácsokat. Ja és a Firefoxot nem szívesen venném le, barátnőm azt szereti.

petya1980Feltettem az Operát, Rendszer - Beállítások - Alapértelmezett alkalmazások, és ott.

Én nagy opera felhasználó vagyok. az a baj hogy nagyon gyenge teljesítményt ad ubin :S 8.04 től már van telepítő csaomagos a hivatalos oldalukon. nekem tökéletesen megy, de az ő ü bugus be kell állítani. De sokkal gyengébben megy mint Windows XP alatt vagy bármely Micro Terméken.

NamelessWin-en nem próbáltam soha Operát. Mivel Xubuntuban, nehézkesnek éreztem a Firefoxot ezért keresgéltem más böngészőt. Próbáltam Seamonkeyt egész jó volt de nem az igazi. Epiphany remek lenne de jópárszor, ha több fül volt nyitva és egyet bezártam, bezárta az egész böngészőt. Ez elég zavaró volt. Aztán rájöttem, hogy ha leveszem a Firefox 3-at és felrakom a 2-est az sokkal fürgébb. Persze kellett hozzá, mondjuk a NoScript vagy az Adblock. Mivel barátnőm is sokat böngészik és ő nem egy nagy guru sokszor panaszkodott, hogy ez meg az az oldal "rosszul" működik,(ugye NoScript miatt). Vagy jött 1-2 haver és mutatni akarnak egy oldalt és ott szarakodok a NoScriptel. Operát próbáltam régebben 9.5* -eseket és a 9.60-ot. Többször teljesen fagyott flashaknél. De mióta feldobtam a 9.63-at remek minden, bár igaz memóriából néha megeszik 150 MB is de nem gáz van bőven hadd vigye. Ezért szeretném ezt az alapértelmezett dolgot megoldani.

DcNdrewKösz, de ha ilyen egyszerű lenne akkor nem kérnék segítséget elhiheted :) De mint írtam Xubuntu-m van és Xfce-en kicsit másképp van a beállítás. Ahogy írtam beállítottam a kedvenc alkalmazásoknál (Xfce-be ilyen van) a böngészőt Operára de nem segített. De azért kösz.