Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán

Itt megtalálhatja a rendszerrel, illetve a nyílt forráskódú alkalmazásokkal kapcsolatos információkat, érdekességeket. Csatlakozzon a beszélgetésekhez, blogoljon, segítse Ön is a közösséget. Jó fórumozást kívánunk!
Blogok

Országos Linux Nap

Országos Linux és Szabad Szoftver Nap szervezésére oldalt hoztam létre ugyanis nem kívánom kizárni a "konkurens" disztribúciókat és nem is akarom, de mivel utóbbi eset már nem tartozik bele ezen oldal látókörébe, így került ez egy külön oldalra. Tárhelyért köszönet cvk-nak! Az ötlet életképes: lásd az oldal első cikke Linux Nap-ot és Linux Nap-szerűséget már olvashattunk Verona007-től(Debreceni Linux Nap) cefre00-tól(Pécsi kezdeményezés) és tőlem is. Többek közt ezek fényében indult meg az oldal, de fő célja között szerepel a Linux bemutatása, népszerűsítése, a közösségi programok szervezése mellett. Mondhatjátok hogy ez az oldal is alkalmas közösségi programok szervezésére, de itt csak Ubuntus érdekeltségű illetők vannak. Szeretnénk ezt a dolgot Ubuntu-n túl emelni hogy más disztribúció fórumok tagjaival is megismerkedhessünk és eszmét, véleményt, e-mail címet cseréljünk. Ezáltal szeretnénk egyfajta "HÍD"-szerepet is betölteni. Szeretnénk függetlenedni más oldalaktól és disztribúcióktól. Itt nem a disztribúció számít hanem a közösség. Akik más informatikai, Linuxos vagy szabad szoftver érdekeltségű oldalon vannak regisztrálva, örülnék ha máshol is linkelnék az oldalt, cikket, stb.-t. Az oldal linkje: http://linuxnap.ath.cx Regeljetek, terjesszétek az igét, a többit pedig bízzátok az oldalra! Az oldal nemhogy gyerekcipőben, hanem még rugdalózóban sem jár. Tegyetek róla hogy ne így legyen! Ezt légyszíves ne rójátok fel az oldalnak, hogy gagyi, mert még nagyon-nagyon fiatal. A Ti dolgotok érett és kiforrott hellyé tenni! Támogatók: cvk Verona007 Ubuntu portál SKL

Hozzászólások (20)

A hozzászólások nem engedélyezettek ennél a cikknél

Országos Linux és Szabad Szoftver Nap szervezésére oldalt hoztam létre ugyanis nem kívánom kizárni a "konkurens" disztribúciókat és nem is akarom, de mivel utóbbi eset már nem tartozik bele ezen oldal látókörébe, így került ez egy külön oldalra. Tárhelyért köszönet cvk-nak! Az ötlet életképes: lásd az oldal első cikke Linux Nap-ot és Linux Nap-szerűséget már olvashattunk Verona007-től(Debreceni Linux Nap) cefre00-tól(Pécsi kezdeményezés) és tőlem is. Többek közt ezek fényében indult meg az oldal, de fő célja között szerepel a Linux bemutatása, népszerűsítése, a közösségi programok szervezése mellett. Mondhatjátok hogy ez az oldal is alkalmas közösségi programok szervezésére, de itt csak Ubuntus érdekeltségű illetők vannak. Szeretnénk ezt a dolgot Ubuntu-n túl emelni hogy más disztribúció fórumok tagjaival is megismerkedhessünk és eszmét, véleményt, e-mail címet cseréljünk. Ezáltal szeretnénk egyfajta "HÍD"-szerepet is betölteni. Szeretnénk függetlenedni más oldalaktól és disztribúcióktól. Itt nem a disztribúció számít hanem a közösség. Akik más informatikai, Linuxos vagy szabad szoftver érdekeltségű oldalon vannak regisztrálva, örülnék ha máshol is linkelnék az oldalt, cikket, stb.-t. Az oldal linkje: http://linuxnap.ath.cx Regeljetek, terjesszétek az igét, a többit pedig bízzátok az oldalra! Az oldal nemhogy gyerekcipőben, hanem még rugdalózóban sem jár. Tegyetek róla hogy ne így legyen! Ezt légyszíves ne rójátok fel az oldalnak, hogy gagyi, mert még nagyon-nagyon fiatal. A Ti dolgotok érett és kiforrott hellyé tenni! Támogatók: cvk Verona007 Ubuntu portál SKL

Én nagyon jól tudom hogy sokat dolgoztál az oldallal, és biztos lesz értelme. Kiváncsi vagyok ehhez a bloghoz mennyi leszóló post jön a történtek után. Mindenesetre szép kezdeményezés ez is.

Tamas001"Kiváncsi vagyok ehhez a bloghoz mennyi leszóló post jön a történtek után." Ezt a szálat lezárom. Ha valaki emiatt beszól, annak kiveszem a hsz-ét. Tamas001, te meg ne játssz a tűzzel, mert igazad lesz, és leszólnak.

peetRAmúgy most csak mi csináljuk Debrecenben, vagy más városban is van jelentkező a helyi szervezésre? Amúgy a Debreceni Linux Nap-nak ma volt az első megbeszélése. Megvan a nap, a helyre több lehetőség van, az még nem fix, de hát még szervezés alatt van, még sok minden változhat. De a találkozó megvolt, ami belefért az időbe az szintén, halad a dolog! :)

Azért ha megnézed a dátumot, akkor a "jelenleg Indiában tartózkodó Stallman" valamikor 2002-ben volt ott :-)

• cc válaszolt erre.

peetRTudja, elég lesz. (törölni nem tudom, mert áthelyezni nem tudok, Verona007 hsz-e is menne)

Tomkanem az a lényeg hogy mikor! hanem az hogy abban az országban is rendeznek/rendeztek ilyet! (pedig mi hívjuk őket elmaradottnak) itt ezurópában a németek és az osztákok 10. éve csinálnak ilyet... 2010.-es tavaszi már meg van rendezve... Mi meg még sehol sem tartunk!

ccIndia rég nem elmaradott, csak sok a szegény. Ráadásul rengeteg nagyon jó informatikust tudhat magának. Na és persze jóval nagyobb, mint Magyarország. :)

• cc válaszolt erre.

DcNdrewTudom hogy nem elmaradott. De "mi" mondjuk annak... Rohamosan fejlődik (Japán csodát követik ). Sokkal több film készül ott mint egész Amerikában együttvéve. Sok tekintetben csúnyán lehagytak minket. Ott nem megy a kötélhúzás, mint itt, hogy, kicsit JOBBra megy kicsit BALra... Ott minden ment mint a zsírozott villám. Bárcsak itt is így lenne. Francért nem tudunk összefogni. Kb. ez olyan mint a Fifa 2008. (Van benne a magyar válogatott de programozva van hogy ne tudj nyerni xD) Ha valaki meg a gazdaságra hivatkozik nézze meg Svájcot!(se termőföld se ásványkincs) OFF vége :D

ccMagyarországon sosincs egyetértés. Ez abból adódik, hogy egyrészt itt van ugye a Kelet, itt van a Balkán, meg itt a Nyugat. Másrészt a magyar sokat gondolkodik. Néha túl sokat, és néha hülyeségeken. Na persze a legrosszabb, ha a hülyeség meggyőződéssé válik, és szorgalommal párosul. :D Mert ennek az országnak abból is kijut. Fontos tétel, újabb idézet, ami egy hónapig megint vesszőparipám lesz: "Az ember sosem az igazságot akarja kideríteni, csak bizonyítékot keres a saját igazára. Ha nem tetszik, amit hall, hangosabban kiabál, vagy bedugja a fülét." Tapasztalat. Egy embörke meg akart győzni valamiről, mondta, hogy nézzek meg egy pár videót. Megnéztem, de csak engem erősített meg. Ezt elmondtam neki, de ő tovább kötötte az ebet a karóhoz, mert volt egy meggyőződése. Másikkal vitatkoztunk valamiről, és én mondtam, hogy az nem úgy van. De ő váltig állította, hogy de. Mikor bizonyítékot adtam neki, akkor próbált terelni, hogy ne vele beszéljem meg, mert ezt XY-tól hallotta. Külföldön úgy vannak, hogy a: X megmondja, mit kell csinálni, a tömegnek muszáj megcsinálni. b: 'A' csoport eldönti, mit kell csinálni, az emberek bólogatnak, megcsinálják. c: X és Y összehívnak embereket, megvitatják, mi legyen, megkérdezik az embereket, és ha megszületett a döntés, megcsinálják. A magyaroknál: X kitalál valamit. Y beleszól, hogy hülyeség. Z X mellé áll, Zs pedig anyázni kezdi X-et. W próbálja csitítani a népet. V próbál valamit csinálni X ötletével, de elmegy a kedve az egésztől. X V kudarcát Y és Zs támadásával magyarázza, X-et pedig Y és Zs lehordja mindennek, és nemes egyszerűséggel inkompetensnek bélyegzik. Jó esetben. És ez totál független minden politikai ideológiától, ez nálunk így megy. :D

• cc válaszolt erre.

DcNdrewNa igen! Itt baj! Ha hazafi vagyok akkor legyek erre büszke... Sajnos nem tudok :( Kiköltözök Izlandra az lesz a vége...

ccAkkor inkább az Antarktiszra menj, ott van a világ legtöbb linux felhasználója... ...a lakosság arányában http://counter.li.org/reports/arearank.php :)

• cc válaszolt erre.

ccÁcsi. Én valahol hazafinak érzem magam, csak előbb szólok, minthogy kardot rántanék. Én tudod, mire vagyok büszke? Azokra az emberekre, akik hasznosat adtak a világnak, és akikről azt hiszik, hogy amerikaiak, vagy németek, vagy akárkik, pedig valójában magyarok. Azokra vagyok büszke, akik megállították a törököket, hogy ne törhessenek be Európa többi részébe. Folytathatnám, mert vannak még ilyenek. De hazafiaknak nem az a dolga, hogy büszkék legyenek, nem az a dolguk, hogy az őseinkre hivatkozzanak, és nem az a dolguk, hogy az ő árnyékuk legyenek. Hanem az, hogy erejük szerint tegyenek a hazájukért. Hogy rájöjjenek, mi az, amivel ők is segíthetnek, és segítsenek azokon, akik szintén ezt szeretnék. Az ok egyszerű: Nem Istenért, vagy valami más vak elvért kell dolgozzunk, hanem azokért, akik utánunk következnek. Hogy olyan világot adjunk mi tovább, olyan országot, olyan hazát, olyan nemzetet, amire utódaink lehetnek büszkék, nem az őseink. A harcot sosem mások, mindig önmagunk ellen vívjuk. Ha a nemzet gyenge, önmaga ellen harcol, akkor egy dolgod van: összehozni. Szerintem.

simzerRemélem nem egy rejtett menjek a tudomhová. :D De ezzel csak az a baj hogy nem reprezentatív. Mo-n van ~1000 Linux felhasználó, és Csak ez az oldal ~11000 tagot számlál azaz kb ennek 10x-esét. Akkor még a többi népszerű rendszert nem is vettük: Debian, openSuse, Fedora, UHU, BlackPanther OS, Gentoo(ez csak magyar, ha jól emléxem ezek a legnépszerűbbek)

ccHogy jött ki neked az az 1000 linux felhasználó?

• cc válaszolt erre.

toroshttp://counter.li.org/reports/arearank.php ezen az oldalon szerepel annyi :) Ezért mondtam hogy nem reprezentatív. Elnézést a pontatlan foglamazásért.

ccJa, ok. Ez a számláló tényleg komolytalan :) "There are 129520 persons registered."

torosNem azt állítja hogy ennyi linux felhasználó van, csak azt, hogy ennyien regisztráltak: "129700 users registered... My guess at the number of Linux users: Twenty-nine million"

• cc válaszolt erre.