ccMagyarországon sosincs egyetértés.
Ez abból adódik, hogy egyrészt itt van ugye a Kelet, itt van a Balkán, meg itt a Nyugat.
Másrészt a magyar sokat gondolkodik. Néha túl sokat, és néha hülyeségeken. Na persze a legrosszabb, ha a hülyeség meggyőződéssé válik, és szorgalommal párosul. :D Mert ennek az országnak abból is kijut.
Fontos tétel, újabb idézet, ami egy hónapig megint vesszőparipám lesz:
"Az ember sosem az igazságot akarja kideríteni, csak bizonyítékot keres a saját igazára.
Ha nem tetszik, amit hall, hangosabban kiabál, vagy bedugja a fülét."
Tapasztalat. Egy embörke meg akart győzni valamiről, mondta, hogy nézzek meg egy pár videót. Megnéztem, de csak engem erősített meg. Ezt elmondtam neki, de ő tovább kötötte az ebet a karóhoz, mert volt egy meggyőződése.
Másikkal vitatkoztunk valamiről, és én mondtam, hogy az nem úgy van. De ő váltig állította, hogy de. Mikor bizonyítékot adtam neki, akkor próbált terelni, hogy ne vele beszéljem meg, mert ezt XY-tól hallotta.
Külföldön úgy vannak, hogy
a: X megmondja, mit kell csinálni, a tömegnek muszáj megcsinálni.
b: 'A' csoport eldönti, mit kell csinálni, az emberek bólogatnak, megcsinálják.
c: X és Y összehívnak embereket, megvitatják, mi legyen, megkérdezik az embereket, és ha megszületett a döntés, megcsinálják.
A magyaroknál:
X kitalál valamit. Y beleszól, hogy hülyeség. Z X mellé áll, Zs pedig anyázni kezdi X-et. W próbálja csitítani a népet. V próbál valamit csinálni X ötletével, de elmegy a kedve az egésztől. X V kudarcát Y és Zs támadásával magyarázza, X-et pedig Y és Zs lehordja mindennek, és nemes egyszerűséggel inkompetensnek bélyegzik. Jó esetben.
És ez totál független minden politikai ideológiától, ez nálunk így megy. :D